AB Inbev, Neuhaus en TMVW winnen SAP Quality Awards

BrusselDe winnaars van de allereerste SAP Quality Awards in België zijn AB Inbev, Neuhaus en TMVW. Zij verkregen elk een award omdat ze het voorbije jaar SAP projecten op een succesvolle manier installeerden en de hoge kwaliteit ervan aantoonden. De drie winnaars zijn hierdoor ook genomineerd voor de Europese SAP Quality Awards die zal worden uitgereikt op SAPphire Now in Madrid op woensdag 9 november.

Een professionele jury beoordeelde alle ingestuurde projecten en benoemde volgende winnaars:

AB Inbev won in de categorie ‘Medium to Large projects’ voor hun implementatie van SAP Vendor Invoice Management, samen met Delaware Consulting. Hiermee hebben ze het facturatieproces gedigitaliseerd en gestroomlijnd in de verschillende landen. Het facturatieproces is nu minder arbeidsinstensief en heeft een stijging van 1500 naar 80 000 gebruikers. De ROI voor de initiële roll out in de BeLux werd in minder dan een jaar behaald. Ook ontastbare voordelen, zoals een betere voorspelling van cash flow, komen voort uit de transparantie van het facturatieproces.

Neuhaus haalde het bij ‘Medium to small projects’ voor hun implementatie van een nieuw SAP ERP platform, samen met Delaware Consulting. Hiermee wil Neuhaus zijn efficiëntie verbeteren en bedrijfscontinuïteit garanderen. Het SAP ERP-platform vervangt het op maat gemaakte systeem en zorgt voor een nauwe integratie met de reeds bestaande shop floor control applicatie en de RF/Barcode scanning in het magazijn en in de productie. In de toekomst wil het bedrijf verder bouwen en verbeteren door toepassing van Business Intelligence, extranet, technische productsheets managment en e-commerce.

TMVW kreeg een Quality Award voor ‘New business applications’ voor hun implementatie van Syclo en MRS, samen met Cap Gemini. Hierdoor werd de administratie geïntroduceerd in de 21e eeuw. De administratieve rompslomp, die erg tijdsrovend was en grotendeels manueel werd verricht hield TMVW tegen om efficiënt en correct te werken. Het business proces en de data-invoer en datavalidatie zijn geoptimaliseerd met SAP software zodat er minder tijd word verloren. Er is nu ook een planningsysteem, SAP MRS, dat de hele planning weergeeft en de dagelijkse Excell-bestanden vervangt. Ten derde werd er een Syclo Smart Work Manager voor SAP geïmplementeerd die toepassingen mobiel toegankelijk maakt.

Alle winnaars deelden als sterkst kenmerken een stricte opvolging van SAP best practices en sterke betrokkenheid van de business.

De winnaars namen hun award in ontvangst uit handen van Henri van der Vaeren, Managing Director van SAP België en Luxemburg, tijdens het Sapience event in Mechelen op 11 oktober laatstleden.