SAP Belux op zoek naar nieuwe partners

BrusselSAP gaat zijn partnernetwerk in België en Luxemburg gevoelig uitbreiden. Zowel voor kleine als middelgrote bedrijven, als voor klanten uit het enterprise-segment is de softwarefabrikant op zoek naar bijkomende partners. Om deze vernieuwingsoperatie in goede banen te leiden, heeft SAP Koen Bické aangesteld als Channel & alliances director.

Tot vandaag werden zogenaamde “large accounts” rechtstreeks door SAP of door een beperkt aantal Alliance-partners bijgestaan. In de toekomst zullen ook bepaalde channel-partners de kans krijgen om bedrijven in dit segment te helpen, complementair aan de activiteiten van het direct-salesteam van SAP. Het softwarebedrijf is vooral op zoek naar partners die actief zijn in bepaalde sectoren of partners die de expertise van het lokale team aanvullen.

Voor kleine tot middelgrote bedrijven is SAP op zoek naar bijkomende Channel-partners. Met de uitbreiding van het partnernetwerk wil SAP inspelen op een aantal nieuwe tendenzen op de markt en bijkomende expertise aanboren om bedrijven uit alle sectoren te kunnen helpen. Deze kmo-markt wordt voortaan enkel nog via Channel-partners benaderd, uiteraard met de nodige ondersteuning van SAP.

Om deze vernieuwingsoperatie in goede banen te leiden, heeft SAP Koen Bické aangesteld als Channel & alliances director. Koen Bické werkte tot voor kort bij het telecombedrijf Colt Technology, waar hij zowel voor de Belgische vestiging als voor verschillende Europese landen instond voor de uitbouw van het partnernetwerk.

“Met onze nieuwe aanpak zullen we nog adequater kunnen inspelen op de businessbehoeften van onze klanten”, zegt Koen Bické. “Met hun specifieke ervaring, expertise en marktkennis zullen de bijkomende partners ons toelaten om oplossingen te leveren aan bedrijven uit nog meer sectoren en regio’s, en aan ondernemingen met bijzondere behoeften. Het spreekt voor zich dat ook onze huidige partners worden uitgenodigd om hun rol te spelen of zelfs te vergroten in deze nieuwe marktbenadering.”

Foto’s / extra informatie
Koen Bické’s LinkedIn-profiel hier.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.
Meer info vindt u op http://www.sap.com/belux

SAP Belgium and Luxembourg
Olympiadenlaan 2
1140 Brussel

Contact presse:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand

T: +32 (0)9 210 5353

M: +32 (0)498 204 049

E: delphine@quadrantcommunications.be