Deknudt Frames automatiseert na strategische heroriëntering

BrusselDeknudt Frames, producent en leverancier van fotokaders, heeft ervoor gekozen om zijn administratie, productie, voorraad en verkoop volledig te automatiseren. Dat doen ze samen met Ordina en op basis van SAP-software. De software zal gebruikt worden door 35 medewerkers van Deknudt Frames.

De voorbije tien jaar is het bedrijf sterk geëvolueerd. De productie is voor het grootste deel verhuisd naar Slowakije. Daar beschikt men over een flexibele productiecapaciteit en een vlotte bevoorrading in kleine series. Met dat brede en snel aanpasbare gamma onderscheidt Deknudt Frames zich van de concurrentie. Al die jaren werkte Deknudt Frames met software die ontwikkeld en beheerd werd door eigen IT-medewerkers. Daar komt nu verandering in.

“Onze diversificatie en flexibiliteit maken ons interessant voor diverse afnemers. We willen dit blijven verzekeren door vlot gegevens uit te wisselen tussen de afdelingen in België en Slowakije. Het werd duidelijk dat onze software niet meer aangepast was aan de noden van ons modern bedrijf. Het leek ons het juiste moment om over te schakelen naar standaardsoftware die onze processen, zoals onze magazijnwerking, helemaal kon optimaliseren en stroomlijnen”, zegt CEO Bruno Deknudt.

Door processen beter op elkaar af te stemmen en werknemers toegang te geven tot dezelfde centrale gegevens, zowel in België als in Slowakije, zal de efficiëntie toenemen. De gegevens moet men maar een keer ingeven met tijdwinst en minder fouten tot gevolg. Daarnaast vermindert de werkdruk voor enkele mensen omdat een deel van hun jobinhoud geautomatiseerd wordt. Zij zullen zich meer kunnen focussen op de kernactiviteit van het bedrijf.

Bij Deknudt Frames is het van belang dat het magazijn en de voorraadniveaus zo optimaal mogelijk beheerd worden. Door de nieuwe software zal de voorraad heel duidelijk in kaart gebracht worden met onder andere rapportering over fast en slow movers. Zo zal Deknudt Frames zijn beschikbare voorraad aanpassen en minder populaire artikels afbouwen. Door informatie over bestellingen en productie beter aan elkaar te koppelen, zullen leveringstermijnen veel preciezer worden.

SAP geen evidente keuze
“De keuze voor SAP was eerst niet evident. Wij hadden het idee dat SAP voor kmo’s zoals de onze niet haalbaar was. We waren op zoek naar gebruiksvriendelijke en betaalbare software die toch door onze eigen mensen beheerd kon blijven”, aldus Bruno Deknudt.

“Toch kon Ordina ons overtuigen van de voordelen die SAP Business All-in-One te bieden heeft. Die software is gebaseerd op best practices uit de sector, processen die al nuttig bewezen werden voor soortgelijke bedrijven. Daarnaast konden we alle nodige aanpassingen maken om onze werking vlot te doen verlopen. Bij SAP werken we met standaardsoftware waarvan we zelf de configuratie kunnen aanpassen. Dat was beslissend in onze keuze. Bij andere leveranciers was het maatwerk te omvangrijk. Bovendien konden we via Ordina bij talrijke referentieklanten terecht, zoals bij Rofix, Nedschroef, EuroGenerics, Topcom en Dectel. Ook voor de toekomst zitten we met onze SAP-software goed want we kunnen nog verder groeien binnen de standaard”, vertelt Deknudt.

Ordina S@fe Production
Deknudt Frames koos voor Ordina S@fe Production. Ordina biedt met die formule aan kleinere en middelgrote productiebedrijven een gebruiksvriendelijke en gepreconfigureerde software die de meest voorkomende bedrijfsprocessen afdekt. Bovendien biedt de software de mogelijkheid om mee te groeien naarmate behoeften wijzigen of toenemen.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.
Meer info vindt u op http://www.sap.com/belux

Contact presse:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 (0)9 210 5353
M: +32 (0)498 204 049
E: delphine@quadrantcommunications.be