Partezis automatiseert administratieve processen UZ Brussel

BrusselUZ Brussel heeft Partezis, weldra onderdeel van de groep xperthis, gekozen als leverancier van software voor de verwerking van de logistieke, administratieve en financiële processen van het ziekenhuis. Daarmee neemt UZ Brussel afscheid van hun op maat gemaakte computerapplicatie. Met deze investering van 800.000 euro stappen ze over naar een cloud-toepassing waarin alle processen geïntegreerd en gestandaardiseerd worden met SAP-software.

“De administratieve ondersteuning van ons aankoopbeleid was verouderd, er was een gebrek aan integratie tussen onze logistieke en financiële processen en ons boekhoudsysteem werd niet langer ondersteund door de huidige softwareleverancier. Daarom zijn we op zoek gegaan naar standaard ERP-software waar al deze processen in geïntegreerd zijn”, aldus Jan Beekmans, Algemeen Beheerder van UZ Brussel.

De integratie tussen de financiële en logistieke processen is voor het UZ Brussel erg belangrijk. Voornamelijk in de apotheek, het operatiekwartier en het labo is de continue doorstroming van gegevens naar het back-officesysteem belangrijk. Ook de toenemende vereisten naar traceerbaarheid via barcodescanning en lotopvolging moesten mee in het systeem opgenomen worden. De automatisering van dat proces moest trouwens doorgetrokken worden tot bij de leverancier.

UZ Brussel krijgt kostenvoordelen door gebruik te maken van een ERP-systeem als cloud-toepassing. Zo moet men geen servers of software aankopen en zijn upgrades en servicekosten voorzien. Ook verlagen ze hun operationeel risico. UZ Brussel is deze zomer opgestart met dit project en wil het afronden tegen eind 2012 om op 1 januari 2013 live te gaan met de nieuwe software voor 350 gebruikers.

Keuze leverancier
Vier partijen, in wiens aanbod naast SAP alle andere grote ERP vendors vertegenwoordigd waren, stelden zich kandidaat voor de aanbesteding. Voor de evaluatie deed UZ Brussel een beroep op CapGemini. Hun advies als ervaren en neutrale partij in automatisering zorgde voor een betere definitie van de processen en behoeften, en garandeerde een optimale keuze van leverancier.

“Tijdens referentiebezoeken in andere ziekenhuizen kwam de bewezen werking van de software van Partezis naar voren. Tevens verbond de IT-leverancier zich tot een diepgaande integratie tussen ons Klinisch Werkstation en hun ERP-systeem. Zo konden we onze strategie voor integratie tussen back- en front-office in de praktijk omzetten”, aldus Prof. Dr. Rudi Van de Velde, CIO van UZ Brussel.

“Partezis was de enige partij die in zijn projectaanpak een overtuigend, expliciet en gedetailleerd veranderingsbeheer had opgenomen. Een bewijs van hun praktische ervaring met ERP-projecten in ziekenhuizen”, zegt Dirk Corens, Diensthoofd van de Financiële Dienst, die benadrukt dat UZ Brussel hiermee aandacht besteedt aan de organisatorische veranderingsaspecten.

ERP in de cloud
Partezis werd eind vorig jaar door SAP gecertificeerd om zijn ERP-software als cloud-toepassing voor de zorgsector te commercialiseren. Vandaag heeft de helft van het klantenbestand van Partezis de overstap gemaakt, met meer dan 50 Belgische ziekenhuisgroeperingen en ruim 2.500 eindgebruikers. De rest van Partezis’ klanten wordt uiterlijk per einde eerste kwartaal 2012 gemigreerd. De toepassingen werden ondergebracht in het datacenter van NRB. De meerderheid van de ziekenhuizen gebruiken de toepassing niet alleen voor de automatisering van hun financiële processen maar ook voor de optimalisering en integratie van hun logistieke processen.

Fotomateriaal kan u hier vinden

Over UZ Brussel
Het UZ Brussel is een universitair referentieziekenhuis op de campus Jette met ook een belangrijke locoregionale ziekenhuisfunctie in de Noordrand van Brussel, en het enige Nederlandstalige ziekenhuis in het Brussels gewest. Het telt 721 bedden en ongeveer 3.400 medewerkers. Het biedt het volledige gamma van specialistische zorg aan en telt daarnaast internationaal gereputeerde excellentiecentra. Als universitair ziekenhuis staat het naast zorg ook in voor onderwijs en onderzoek.

Meer informatie over het UZ Brussel is beschikbaar op www.uzbrussel.be.

Over Partezis
Partezis ontstond ruim 40 jaar geleden als een ledenvereniging waarin Vlaamse katholieke ziekenhuizen en andere zorginstellingen hun krachten bundelden. Vandaag opent Partezis als volwaardig IT-bedrijf, wars van een bepaalde verzuiling of ideologie, zijn deuren voor de volledige Belgische zorgsector. Als vertrouwenspartner van zijn strategische doelgroepen staat Partezis garant voor hoogbetrouwbare en geavanceerde IT- en businessondersteunende oplossingen waarmee zijn klanten op een efficiënte wijze een optimale zorg kunnen verlenen aan hun patiënten. Vanuit zijn hoofdkantoor in Heverlee werkt Partezis dag in dag uit met meer dan 120 medewerkers aan geavanceerde oplossingen. Samen zetten zij hun schouders onder ambitieuze IT-projecten in Belgische zorginstellingen, waaronder voornamelijk ziekenhuizen en woon- en zorgcentra.

Het omzetcijfer van Partezis, dat net als het aantal VTE al enkele jaren wordt gekenmerkt door een stijgende lijn, werd eind 2010 afgesloten met 15 miljoen euro op de teller.

Op 1 januari 2012 zal Partezis zich met zijn oplossingen voor ziekenhuizen, naast Xtenso en Polymedis, scharen onder de xperthis-groep. Samen zullen ze zich, met de steun van hoofdaandeelhouder NRB, profileren als dé specialist in healthcare ICT met 100% Belgische verankering.

Meer informatie over Partezis is beschikbaar op www.partezis.be.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.
Meer info vindt u op http://www.sap.com/belux

Contact presse:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 (0)9 210 5353
M: +32 (0)498 204 049
E: delphine@quadrantcommunications.be