SAP Store verkoopt apps voor bedrijven

BrusselSAP en zijn partners hebben een reeks nieuwe mobiele applicaties klaar die bedrijfsprocessen vereenvoudigen en toegankelijk maken van op afstand. Ze maken het mogelijk voor werknemers om altijd en overal hun werk uit te voeren op een iPad of een smartphone. Om de applicaties eenvoudig te downloaden, introduceert SAP de SAP Store waar alle mobiele apps te koop zijn.

Het stijgende aanbod aan apps komt door de steeds toenemende vraag van klanten. Zij verlangen ook van hun bedrijfssoftware het gebruiksgemak van mobiel werken. Die aanpak wordt stilaan standaard in zowat elke bedrijfstak. Werknemers willen altijd en overal toegang hebben tot hun gegevens en beslissingen kunnen nemen.

In de SAP Store kunnen klanten alle apps en software van SAP en zijn partners aankopen. Je kan er ook gratis testversies downloaden, evalueren en offertes aanvragen alvorens aan te kopen. Voorlopig is de SAP Store beschikbaar via de site , de Apple iTunes shop en ook via een app voor de iPad. Later wordt deze toepassing voorzien voor Android, BlackBerry en andere mobiele systemen.

In de SAP Store zijn verschillende nieuwe apps beschikbaar. SAP voorziet dat ongeveer 80 procent van de apps aangebracht zal worden door SAP-partners. Nieuw zijn onder meer:

  • Twee apps voor SAP Business Objects: SAP Strategy Management en SAP Business Objects Mobile software zorgen dat werknemers mobiel toegang hebben tot informatie en kunnen samenwerken met collega’s.
  • SAP Electronic Medical Record voor werknemers in de gezondheidssector die van op afstand patiënteninformatie kunnen opvragen en samenwerken met collega’s.
  • Voor verkopers zijn er verschillende apps zoals SAP Field Service, SAP CRM Sales en SAP Retail Execution voor producenten van consumentengoederen. Al deze apps helpen om klanteninformatie en -geschiedenis bij te houden die de verkoop vereenvoudigt en kan stimuleren.
  • Steden die in contact willen staan met hun burgers kunnen beroep doen op SAP Citizen Connect.
  • Andere apps die werknemers in realtime geïnformeerd houden, zijn SAP Transport Notification and Status, SAP Transport Tendering, SAP GRC Approver voor timesheets en systeemtoegang en SAP GRC Policy Survey die zorgt voor de meest recente versies van beleidslijnen.

Voor meer aankondigingen, blogposts, video’s en andere informatie over SAP’s klantenbijeenkomst Sapphire die momenteel doorgaat, ga naar http://events.news.sap.com/.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.
Meer info vindt u op http://www.sap.com/belux

Contact presse:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 (0)9 210 5353
M: +32 (0)498 204 049
E: delphine@quadrantcommunications.be