Nyrstar kiest voor SAP om inzicht en efficiëntie te verbeteren

BrusselNyrstar, ‘s werelds grootste zinkproducent, gebruikt SAP-software om hun globale business te beheren. Met deze beslissing wil het bedrijf het hoofd bieden aan verschillende uitdagingen. Deze komen onder andere voort uit de complexe samensmelting tussen Zinifex en Umicore in het verleden alsook door hun enorme business in de ontginningsindustrie.

Nyrstar gebruikte twee systemen voor aankoop, verkoop en andere processen. Met als gevolg dat er bijvoorbeeld bij de aankoop van dezelfde producten bij eenzelfde producent gewerkt werd met verschillende namen en prijzen. Er was ook geen inzicht in hun metaalverkoop was zoek. Dit zorgde voor verwarring binnen alle processen, leidde tot inefficiëntie binnen de organisatie en deed de synergieën die uit hun groei en samensmelting voort komen teniet.

Om deze problemen op te lossen heft Nystar ervoor gekozen om aan de slag te gaan met SAP ERP Financials solution, het SAP Best Practices for Mining pakket en de SAP Treasury and Risk Management solution.

De implementatie verving meer dan 10 systemen waardoor de IT-architectuur van Nyrstar er aanzienlijk op vereenvoudigt. Verschillende processen zoals metaalaankoop- en verkoop, contract to cash, tracking van ruwe materialen en afgewerkte goederen, het kwantificeren van risico en andere verlopen nu beter. Nystar is erin geslaagd om de commerciële activiteiten te centraliseren en te globaliseren. Vandaag de dag werkt de verkoop- en marketingorganisatie met één database en met geïntegreerde processen. De globale aankoop werd geconsolideerd in het hoofdkwartier.

Het volledige persbericht kan u op deze link lezen.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.
Meer info vindt u op http://www.sap.com/belux

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 (0)9 210 5353
M: +32 (0)498 204 049
E: delphine@quadrantcommunications.be