SAP versnelt cloud-strategie door overname SuccessFactors

BruxellesSAP Amerika., Inc., heeft een definitieve overname-overeenkomst afgesloten met SuccessFactors, de Amerikaanse marktleider in cloud computing-toepassingen. SAP bood het bedrijf 40 dollar per aandeel, wat neerkomt op een totaal van 2,5 miljard euro.

De cloud is een van de belangrijkste onderdelen in de groeistrategie van SAP en bouwt verder op een reeks van strategische zetten van SAP. De softwarefabrikant wil in de toekomst de innovatie in hun kernapplicaties en analytics stimuleren; een doorbraak realiseren in memory technologie; marktleidershap creëren in enterprise mobilityen hun cloud portfolio uitbreiden.

De oplossingen van SuccessFactors zijn erg compatibel met de reeds bestaande SAP cloud-oplossingen zoals die bijvoorbeeld bestaan bij SAP Business ByDesign en SAP Sales on Demand. De combinatie van beide bedrijven zal geavanceerde end-to-end cloud- en on-premise- oplossingen mogelijk maken voor het managen van alle relevante businessprocessen.

Men verwacht dat de transactie volledig afgesloten zal zijn in het eerste kwartaal van 2012.

Het origineel persbericht kan u terug vinden op de volgende link

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.
Meer info vindt u op http://www.sap.com/belux

Contact presse:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 (0)9 210 5353
M: +32 (0)498 204 049
E: delphine@quadrantcommunications.be