SAP behaalt beste resultaten ooit

WALLDORFSAP heeft zijn voorlopige financiële resultaten voor 2011 vrijgegeven, de beste in de 40-jarige geschiedenis van het bedrijf. De totale jaaromzet steeg met 14% naar ruim 14 miljard euro. Sterkste stijger was de omzet uit softwarelicenties die met 22% toenam tot bijna 4 miljard euro. Ook nieuw gelanceerde producten zoals SAP HANA, om veel sneller grote hoeveelheden gegevens te kunnen analyseren, en mobiele software droegen bij tot de goede resultaten met een gezamenlijke omzet van 270 miljoen euro. De operationele kosten van SAP gingen met 5% naar beneden, waardoor de operationele winst met 88% groeit naar bijna 5 miljard euro. Vorig jaar nam SAP ook 2.000 extra medewerkers in dienst. Bij de softwareconstructeur werken nu ruim 55.000 mensen over de hele wereld. SAP handhaaft zijn prognose om in 2015 een jaaromzet van meer dan 20 miljard euro te behalen.

Het volledige persbericht en meer financiële details kan u vinden op http://www.sap.com/corporate-en/investors/press.epx?pressID=18188 (Engelstalige versie)

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.
Meer info vindt u op http://www.sap.com/belux

Contact presse:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 (0)9 210 5353
M: +32 (0)498 204 049
E: delphine@quadrantcommunications.be