Bertrand Andries nieuwe algemeen directeur van SAP BeLux

BrusselBertrand Andries is met onmiddellijke ingang benoemd tot algemeen directeur van SAP België en Luxemburg. In die functie vervangt hij Henri van der Vaeren die de rol van algemeen directeur voor Frankrijk en de Maghreb opneemt, nadat zijn voorganger besliste om SAP te verlaten. Momenteel bekleedt Bertrand Andries zijn nieuwe functie ad interim, in afwachting van een vaste benoeming waarvoor de selectieprocedure inmiddels is opgestart en hij een sterke kandidaat is.

Bertrand Andries (46) is al sinds 1997 actief bij SAP in diverse functies, van commerciële ontwikkeling over verkoop tot dienstverlening. Zo verwierf hij een goede kennis van de werking van SAP, zijn partners en klanten en de markt in België en Luxemburg. Bertrand Andries genoot een opleiding als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en behaalde een doctoraat in toegepaste wetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology en de KU Leuven. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen.

Henri van der Vaeren, die de rol van managing director bij SAP BeLux opnam in 2010, blikt met plezier terug op die periode: “ik heb een organisatie ontdekt die de beste en efficiëntste bedrijfssoftware wist te ontwikkelen en daarbij een nauwelijks geëvenaarde innovatie aan boord legt. Ook heb ik verschillende keren de kans gekregen om leiders van de grote en kleine ondernemingen te helpen door te tonen hoe de ‘Best Practices’ in onze software hun business verder kunnen helpen en hun strategie positief beïnvloeden.”

Fotomateriaal
Foto’s van Bertrand Andries vindt u hier. U kunt ze ook verkrijgen via e-mail indien u dat verkiest.