Chocolatier Cavalier groeit dankzij stevia en vernieuwt automatisering

BrusselDe Belgische producent van chocolade met zoetstoffen uit stevia, Cavalier heeft zijn eigen ERP-systeem vervangen door software van SAP. De zelf ontwikkelde software had zijn limieten bereikt. Ze gaf onvoldoende snel inzicht in de resultaten van bedrijfsprocessen en bood te weinig ondersteuning voor een geplande groei. De KMO-software SAP Business All-in-one biedt aan Cavalier duidelijke opvolging van processen, wat leidt tot een betere klantenservice en voldoende rapporten om de groeistrategie van het bedrijf op te volgen.

IT-integrator Expertum stelde SAP Business All-in-one voor aan Cavalier. Deze software biedt standaard alles aan wat Cavalier nodig heeft om zijn kernactiviteiten te ondersteunen. Ze wordt gebruikt voor de planning en de uitvoering van de productie, voor aankopen en voorraad en voor de analytische boekhouding. Ook klantenrelaties, verkoopactiviteiten en -opportuniteiten worden mee geautomatiseerd. Rapportering van verkoop, voorraad en de analyse van winstgevendheid en -marges zorgen voor business intelligence bij Cavalier.

Groei in het vooruitzicht
De bestaande, eigen ERP-software zou de verwachte groei, aangedreven door de introductie van chocolade met zoetstoffen uit stevia, niet kunnen ondersteunen. Er was ook geen integratie tussen de verschillende softwaretoepassingen die Cavalier gebruikt. Daardoor miste het bedrijf het totaaloverzicht over de toeleveringsketen en een geïntegreerde rapportage. Die zijn onmisbaar voor een groeiend bedrijf dat de juiste beslissingen wil nemen.

Financiën, productie, logistiek en verkoop zijn nu volledig met elkaar geïntegreerd in SAP Business All-in-one. Het resultaat is een rapportering die de prestaties, de verkoop en de klantenbinding beter zichtbaar maakt. Cavalier heeft voorts meer inzicht in productiekosten en winstgevendheid van het bedrijf.

“SAP Business All-in-one is snel operationeel”, vertelt Hans Bockstal, partner bij Expertum. “Het grootste deel van de software is gebaseerd op best practices. Zo zijn er voor de meeste functies scenario’s geconfigureerd. We konden de implementatie dan ook in een paar maanden afronden. Zo’n snelle uitvoering verlaagt de totale kost (TCO) voor Cavalier. Tot slot is het eenvoudig SAP Business All-in-one uit te breiden met extra functies. Cavalier kan rekenen op software die hen blijft ondersteunen en mee kan groeien met het bedrijf.”

Over Expertum
Expertum is een dynamisch consultancybedrijf dat een brede waaier aan diensten levert gebaseerd op het SAP platform. Ze zijn gespecialiseerd in bedrijfsoplossingen voor KMO’s en groeiende bedrijven. De IT-dienstverlener beschikt hiervoor over een zeer ervaren team met zowel SAP als businessexpertise in de meeste industriesectoren. Om zijn doelstellingen te bereiken, streeft Expertum ernaar om systematisch de kwaliteitsverwachtingen te overtreffen. Hiervoor ontving het ook als eerste en enige in België, een kwaliteitscertificaat van SAP.
Contactpersoon: Hans Bockstal | +32 485 224 155 | Hans.Bockstal@expertum.net | www.expertum.net

Over Cavalier
Cavalier produceert sinds 1996 chocolade zonder toegevoegde suikers. Het bedrijf doet dat met 30 werknemers in het Oost-Vlaamse Lovendegem en Eeklo. Het klantenbestand van Cavalier zit verspreid over 50 landen. De chocolade met zoetstoffen uit stevia is nu reeds een groot succes in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.
Contactpersoon: Felix Verdegem (CEO); felix@verdegem.be; 09/376 99 99; 0474/79 02 02.