SAP sterkste groeier in databasesoftware

BrusselVolgens het laatste rapport van marktonderzoeker IDC is SAP de snelst groeiende leverancier van databasesoftware. SAP behaalde in 2011 een omzet van meer dan 800 miljoen euro in dat marktsegment, een groei van 44 procent ten opzichte van 2010. Hiermee groeit SAP veel sneller dan alle andere leveranciers. Die groeiden gemiddeld met 15% over dezelfde periode. SAP wordt daardoor de vierde grootste leverancier van databasesoftware.

Volgens IDC bevestigen deze resultaten SAP’s nieuwe strategie waarmee het bedrijf een aanzienlijk aandeel wil behalen in de databasemarkt. Het rapport vermeldt dat SAP zijn huidige vierde plaats en enorme groei vooral dankt aan SAP HANA en de verschillende SAP Sybase-producten. SAP heeft Sybase overgenomen in mei 2010.

De volledige Engelse versie van dit bericht kan u hier lezen.

De cijfers komen uit het rapport “Worldwide Relational Database Management Systems 2011 Vendor Shares”, net gepubliceerd door IDC.

Over SAP HANA
SAP HANA laat bedrijven toe om veel sneller grote volumes gegevens te verwerken tot bruikbare rapporten. Het is een software die zeer grote databases zodanig comprimeert dat ze in eerste instantie niet op harde schijven opgeslagen moeten worden. Het is daarom mogelijk om ze in het RAM-geheugen van de server te houden. Daardoor kunnen ze minstens duizend keer sneller verwerkt worden, in sommige gevallen tot 100.000 keer sneller. SAP HANA vervangt de huidige manier van werken, waarbij de meeste rapportering gebeurt op basis van de gegevens van de dag voordien. Dat komt omdat de verwerking van enorme hoeveelheden gegevens ’s nachts plaatsvindt om de werking van de andere computersystemen niet te hinderen. Dankzij SAP HANA kan elke computergebruiker op elk moment voorgedefinieerde rapporten opvragen en in de meeste gevallen ook eigen analyses. De resultaten verschijnen onmiddellijk en zijn altijd gebaseerd op de meest recente informatie.