Werminval standaardiseert en stroomlijnt processen met SAP

BrusselWerminval, een beschutte werkplaats in Antwerpen, vervangt zijn huidige, op maat gemaakte ERP-systeem door standaard SAP-software. De onderneming wil een professionelere aanpak voor de planning en opvolging van hun activiteiten, gaande van tuinieren tot verpakking, onderhoud, metaalbewerking en assemblage voor multinationals uit de regio. Werminval koos voor SAP omdat ze een standaard software zocht die iedereen kan gebruiken zonder voortdurend de hulp van informatici nodig te hebben. Ze willen de software ook altijd kunnen uitbreiden zonder de continuïteit te hinderen. SAP-partner Ctac zal de implementatie verzorgen.

Professionalisering en standaardisering
Werminval werkt nu met verschillende systemen die niet geïntegreerd zijn. Daardoor is er veel manuele input nodig. Dat brengt meer kans op fouten met zich mee, zorgt voor een meerkost en frustratie. Bij de beschutte werkplaatsen is er een trend naar professionalisering aan de gang. Kwaliteit, communicatie, certificatie, rapportage en een meer gestroomlijnde aanpak wint aan belang. “Om deze evolutie te volgen heb je een sterk ERP-systeem nodig”, vertelt Jan Van den Eynde, directeur van Werminval. “Dat is zeker nodig met onze complexe mix aan activiteiten. We willen niet dat informatica ons zou hinderen in het uitbouwen van onze activiteiten met grote klanten zoals de Haven van Antwerpen en United Biscuits.”

Standaard en toch op maat
Ctac stelde de software ‘Fit4BW’ voor. Dat bestaat uit SAP business All-in-One, aangevuld met Ctac’s aangepaste template voor beschutte werkplaatsen. De implementatie en de opleiding voor de hoofdgebruikers startte begin deze maand. Daarna krijgen ook de andere gebruikers training. In totaal zullen er een 25-tal gebruikers zijn. “Het is belangrijk dat iedereen vlot met de software kan werken. Collega’s moeten ook moeiteloos taken van elkaar kunnen overnemen”, zegt Jan Van den Eynde.

SAP als extra overtuigingsmiddel bij prospecten
Vele grote klanten van Werminval werken met SAP of schakelen ernaar over. Een leverancier die ook met SAP werkt, maakt het gemakkelijker om mee samen te werken. In veel gevallen is dat een extra overtuigingsmiddel bij potentiële klanten. Werminval kan bij groei of bijsturing van de activiteiten gemakkelijk zijn SAP-software aanpassen.

Afbeeldingen kan je downloaden op volgende link.

Over SAP Business All-in-One
SAP Business All-in-One is ERP-software voor middelgrote bedrijven. Het is een software die alle processen van financiën, personeel, inkoop, voorraad, productie, logistiek, productontwikkeling, administratieve diensten, klantenservice, verkoop en marketing automatiseert en stroomlijnt. De ‘best practices’ van SAP, alle ervaringen van SAP binnen dit marktsegment, zijn inbegrepen. Dankzij die preconfiguratie hebben de meeste bedrijven voldoende aan het standaardpakket. Zo verloopt de implementatie sneller en wordt de prijs gedrukt. Bedrijven met speciale processen kunnen altijd aanpassingen maken die helemaal geïntegreerd zijn in de standaardsoftware. Voor grote bedrijven biedt SAP er het zeer modulaire SAP ERP aan. Voor kleinere kmo’s is er SAP Business One.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx

Over Ctac
Ctac is een SAP service provider met een sterke focus op middelgrote ondernemingen in de retail, groothandel en professional services. Binnen Benelux neemt Ctac met meer dan 600 klanten en 500 consultants een belangrijke rol in de SAP community. Naast implementatie partner is Ctac erkend als opleider (KMO portefeuille) en als top-tier hosting en support center met meer dan 700 servers in beheer.

Over Werminval
Werminval is een beschutte werkplaats in Antwerpen die ruim 300 medewerkers tewerk stelt. Meer dan 200 klanten maken gebruik van de brede waaier aan mogelijkheden die aangeboden worden: groenzorg, verpakking, assemblage, metaalbewerking, confectie en onderhoud. Kwaliteit en flexibiliteit worden gewaarborgd d.m.v. tracibility, HACCP, EFQM en 5S. Werminval blijft investeren innovatie en duurzaamheid.