SAP gaat van start met gebruikerscursussen

BrusselSoftwareontwikkelaar SAP gaat via drie opleidingscentra praktijkgerichte cursussen aanbieden die eindgebruikers versneld wegwijs maken in zijn toepassingen voor ERP en business intelligence. Grote ondernemingen doen vandaag al een beroep op SAP voor klassikale cursussen. Met een gestructureerd opleidingsaanbod via OAK3, de Provinciale Hogeschool Limburg en Technifutur krijgen kleinere organisaties er voortaan eveneens toegang toe. De cursussen vinden plaats in Brussel, Kontich, Hasselt en Luik en worden gegeven in het Nederlands, het Frans en het Engels.

In kmo’s krijgen vaak enkel de ‘key users’ of de sleutelgebruikers die het integratieproject mee begeleiden een intensieve cursus van de implementator. De andere medewerkers leren het van hen of via zelftraining. “Onze klanten zijn in principe zelf verantwoordelijk voor de opleiding van hun werknemers. We bieden hen daarvoor de nodige middelen om leermateriaal op eigen maat te creëren, naast generiek cursusmateriaal zoals handboeken en e-learning. De vraag naar opleidingen onder begeleiding blijft evenwel groot. Daarom gaan we nu van start met klassikale cursussen. We stellen onze software via het internet ter beschikking van de cursisten”, aldus Thierry Siraut van SAP.

De korte en interactieve opleidingen duren twee tot drie dagen en zijn gespekt met praktische oefeningen. De gebruikers voeren daarbij onder meer verschillende mogelijke transacties uit met behulp van de software. Die moeten hen toelaten om snel de SAP-software voor business intelligence of voor het beheer van productie, voorraadboekhouding, personeelsbeheer, aan- en verkoop of logistiek onder de knie te krijgen. Naast de klassikale opleidingen en workshops biedt SAP ook trainingsmateriaal voor bijscholing op de eigen werkplek en zelfstudie.

Werkzoekenden sneller aan het werk
Ook werkzoekenden kunnen zich inschrijven voor de cursus. Momenteel staan er bij de VDAB en FOREM 2.000 vacatures open voor functies waarvoor SAP-kennis vereist is.

Voor ondernemingen bedraagt de richtprijs van de opleidingen 475 euro per persoon per dag. De opleidingscentra aanvaarden opleidingscheques. De trainingkalenders vindt u op de websites van OAK3, van de Provinciale Hogeschool Limburg en van Technifutur.

###

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx

Contact SAP:
T: +32 2 674 66 66
E: education.belgium@sap.com

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1
B-9050 Gent (Ledeberg)
M: +32 (0)476 689 492
E: rafael@quadrantcommunications.be