NRB lanceert ‘mobility cloud with services’: een platform voor mobiele toepassingen op basis van SAP-technologie

BrusselDe Belgische IT-dienstverlener NRB heeft met softwareontwikkelaar SAP een overeenkomst gesloten waarbij NRB een uniek Managed Mobility Platform aan de markt zal aanbieden op basis van SAP-technologie. Dankzij dit platform hoeven bedrijven niet langer te investeren in een eigen mobiele infrastructuur. Zij maken gebruik van de NRB-mobility cloud en kunnen hun mobiele applicaties ontwikkelen, uitrollen en beheren tegen een vaste prijs per gebruiker per maand.

In een eerste fase biedt NRB via het cloudplatform meer dan 40 kant-en-klare mobiele gebruikerstoepassingen aan uit de SAP-omgeving zoals Mobile CRM voor klantenbeheer, service management (SAP Syclo) voor mobiele technici of specifieke toepassingen voor HR (verlofaanvragen, tijdsregistratie….) of andere bedrijfsprocessen. Ontwikkelaars, SAP-partners, maar ook bedrijven die hun eigen mobiele toepassing hebben ontwikkeld of willen ontwikkelen, kunnen in een tweede fase ook een beroep doen op het NRB-platform en hun applicaties ter beschikking stellen aan hun klanten of aan de volledige gemeenschap van gebruikers van de NRB mobility cloud. Bovendien zal de NRB mobility cloud de klant in staat stellen om- via SAP Afaria – zijn toepassingen en mobiele toestellen te beheren en te beveiligen. De mobiele toepassingen kunnen werken met elk type achterliggend informaticasysteem (SAP en niet-SAP).

Als eerste SAP-partner in België en Luxemburg was NRB al gecertificeerd om toepassingen van SAP te hosten in zijn datacenters. Daarbij komt nu Managed Mobility. “Mobiele oplossingen stellen organisaties in staat om hun “agility‟ – hun wendbaarheid en flexibiliteit – en tegelijk hun kosten drastisch te optimaliseren. Wij zien hier een zeer belangrijke markt waarin NRB een leidende rol kan spelen als aanbieder van mobiele oplossingen in België”, aldus Ulrich Penzkofer, CEO bij NRB. “Met deze dienst voor het beheer van mobiele toepassingen en toestellen aan een vaste prijs per gebruiker per maand, vervolledigen wij ons aanbod als Belgische datacenter- en cloud service provider. Niet alleen onze klanten kunnen op die manier op een snelle en efficiënte manier “mobiel‟ worden; dat geldt ook voor onze partners en de ontwikkelaars van mobiele toepassingen. In feite creëren wij een nieuw, kant-en-klaar ecosysteem voor mobiele toepassingen op de Belgische markt.”

“Mobility en cloud zijn twee belangrijke groeidomeinen voor 2013”, zegt Bertrand Andries, managing director bij SAP Belgium. “Het model met NRB waarbij onze partners en andere dienstverleners mobiele toepassingen via de cloud kunnen commercialiseren, is uniek in de wereld. Onze klanten krijgen versneld toegang tot mobiele applicaties en
zetten hun investeringskost om in een operationele kost. Mijn Europese collega‟s kijken met bijzondere aandacht naar dit project.”

Omtrent NRB
Met een gecumuleerde omzet van om en bij 200 miljoen euro in 2012 en 1043 medewerkers behoort de NRB-Groep vandaag tot de top-drie in de Belgische ICT-sector. De NRB-Groep bestaat uit 5 entiteiten met een specifieke sectorfocus, ondersteund door centraal gedeelde infrastructurele diensten en datacenters die tot de meest performante van het land behoren.

NRB biedt alle elementen van een totale ICT-oplossing en staat in voor de volledige levenscyclus ervan. NRB draagt niet alleen zorg voor de ICT-infrastructuur van zijn klanten, hetzij ter plaatse of in de eigen datacenters. NRB ontwerpt ook de architectuur en ontwikkelt, beheert en onderhoudt de toepassingen (mainframe of open systemen). Vanuit zijn 25 jaar ervaring biedt NRB bovendien sectorgerichte informaticaoplossingen en -diensten aan de financiële sector, de sociale en de publieke sector, de nutsbedrijven, en aan de industrie.

Onze dochterondernemingen bieden gespecialiseerde sectorspecifieke oplossingen aan, terwijl zij de klanten tegelijk laten genieten van de (schaal)voordelen en van de ICT-infrastructuur van een omvangrijke groep. Adehis in Namen, Cevi in Gent en Logins in Mechelen zijn bevoorrechte ICT-partners van de lokale publieke sector; xperthis is dé Belgische specialist in ICT voor de ziekenhuizen.

NRB heeft sinds 2007 een sterk partnership opgebouwd met SAP; achtereenvolgens als Service Partner, als partner van het SAP Partner Edge Program en SAP VAR support partner en tot slot als eerste en enige gecertificeerde SAP Hosting Partner in België sinds 2011.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.nrb.be

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx