Nieuwe directieleden bij SAP BeLux

EvereSAP België en Luxemburg heeft Stijn De Beuckelaer aangesteld als directeur Field Services, de dienstenafdeling van SAP. Hij wordt als directeur Innovations vervangen door Marc Halmes. Daarnaast promoveert SAP Tom Aerden tot directeur van de Marketing afdeling.

Stijn De Beuckelaer was al lid van het lokale directiecomité, dat met de benoemingen van Marc Halmes en Tom Aerden de lokale groei wil bestendigen.

Na enkele internationale ervaringen bij SAP keert Marc Halmes terug naar de Belgisch-Luxemburgse entiteit. Hij zal als directeur Innovations de verkoopteams aansturen in innovatiemarkten als Business Analytics, Line of Business, Mobility en Database & Technology.

Deze markten staan ook met stip aangeduid in de plannen van marketingdirecteur Tom Aerden. Hij zal er met gerichte acties en verkoopondersteuning de vraag naar de producten van SAP aanwakkeren.

Ook de dienstenafdeling van Stijn De Beuckelaer moet wind in de zeilen blazen van de divisie Innovations, die met onder meer de lancering van het nieuwe databasesysteem HANA dit jaar ambitieuze doelstellingen heeft.

HANA is voor SAP één van de absolute speerpunten van 2013. “Deze in-memory database laat organisaties toe om real-time te werken. Nachtelijke batchverwerkingen hoeven niet meer, managers kunnen ter plekke analyses maken bij hun klanten, de meest accurate stockvoorraden meegeven, enzovoort. Ondernemingen zullen hun klanten nog beter kunnen dienen. Ik zal mijn internationale ervaringen aanwenden om lokaal successen te oogsten”, aldus Marc Halmes.

Betere omkadering van klanten en partners
Met de aanstelling van Stijn De Beuckelaer als Field Services directeur wil SAP zijn klanten en partners nog beter van dienst zijn bij hun softwareprojecten. “Er zijn verschillende succescriteria zoals een correcte implementatie, een opleidingstraject voor gebruikers of gepaste hardware. Met onze divisie Field Services, honderd adviseurs sterk, willen we klanten en partners helpen om processen te optimaliseren en het maximum te halen uit hun keuze voor SAP. Met onze Rapid Deployment Solutions kunnen we implementaties bijvoorbeeld vijfmaal versnellen”, zegt Stijn De Beuckelaer.

Marc Halmes (47) heeft sinds zijn indiensttreding bij SAP in 1990 verschillende advies- en verkoop vervuld. De laatste zes jaar had hij een internationale rol. Hij was eerst Global Account Director van Nestlé in Zwitserland en nadien werkte hij mee aan SAP’s Strategic Customer Program, waar hij de grootste klanten ondersteunde. Marc heeft een diploma in Business Administration van de Brusselse managementschool ICHEC en hij volgde ook met succes het International Executive Programme van het managementinstituut INSEAD. Een foto van Marc Halmes kun je hier downloaden.

Stijn De Beuckelaer (41) kwam 13 jaar geleden over van ERP-specialist BaaN en oefende sindsdien verschillende verkoop- en directiefuncties uit bij SAP. In 2009 trad hij als verkoopdirecteur van de divisie Innovations toe tot het directieteam. Stijn studeerde aan de KUL af als Master in de bio-ingenieurswetenschappen. Een foto van Stijn is hier beschikbaar.

Tom Aerden (42) is specialist B2B IT-marketing. Vooraleer hij bij SAP aan de slag ging, werkte hij bij LMS International, Intel (Verenigde Staten), Xircom en Newbridge Networks. In 2011 trad hij in dienst bij SAP als marketingverantwoordelijke voor de afdeling Analytics en voor de grote ondernemingen. Hij heeft een bachelordiploma Marketing van de HUB.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 59
M: +32 (0) 476 689 492
E: rafael@quadrantcommunications.be