Gartner vindt SAP ERP-software de beste oplossing voor KMO’s

SAP Business All-in-One scoort het hoogst in ‘Magic Quadrant’ van ERP-oplossingen voor KMO’s*

BrusselMarktanalist Gartner plaatst Business All-in-One, SAP’s ERP-software voor KMO’s, bovenaan in zijn jaarlijkse analyse van de ERP-markt. De oplossing scoort het best, zowel op het vlak van implementatie (‘ability to execute’) als achterliggende visie (‘completeness of vision’). Daardoor is SAP voor het derde opeenvolgende jaar te vinden in het Leader-kwadrant.

Onder de noemers ‘ability to execute’ en ‘completeness of vision’ nam Gartner 15 criteria in beschouwing. Op basis daarvan werden tien ERP-vendors tegen elkaar afgewogen. Gartner nam ondermeer de oplossing zelf onder de loep: hoe gemakkelijk deze kan worden aangepast, de gebruiksvriendelijkheid ervan, de interface en de mate van verticale integratie. Daarnaast wegen ook de prijs en de kwaliteit van de ondersteuning die de vendor biedt bij de implementatie van het ERP-systeem zwaar door.

Gartner ging ook na hoe goed de vendors de ERP-behoeften van KMO’s weten in te schatten en erin slagen dit te vertalen naar producten en diensten, maar ook hoe hun verkoopstrategie aansluit bij het aankoopgedrag in de KMO-markt. Daarnaast is het inzicht in marktevoluties en hoe vendors hun productstrategie daaraan aanpassen belangrijk. SAP’s ERP-oplossing scoort het hoogst, zowel op het vlak van implementatie als qua visie.

“Onze Business All-in-One is een ERP-pakket op maat van de Belgische KMO”, aldus Johan Mine, Business Development Manager KMO bij SAP België. “De oplossing blinkt uit in schaalbaarheid, zodat bedrijven die klein beginnen, kunnen doorgroeien met eenzelfde ERP-systeem. We kennen ook het belang van een eenvoudig implementatieproces en best practices voor KMO’s, dus ook daar ligt onze focus”.

Dankzij een sterk netwerk van zeven partners vinden bedrijven uit zo goed als alle sectoren een oplossing op maat. Inmiddels gebruiken ongeveer 600 Belgische KMO’s Business All-in-One.

* Magic Quadrant for Single-Instance ERP for Product-Centric Midmarket Companies

Onze SAP PR vertegenwoordigster kan u de media-informatie over SAP en haar producten & diensten bezorgen.

Els Lamberts
Lewis PR
T: +32 (0)479 99 90 35
E: Els.lamberts@sap.com