SAP beloont Belux-klanten met Quality Awards

BrusselTraditiegetrouw reikt SAP in oktober zijn Quality Awards uit. Daarmee worden klanten beloond die bij het uitrollen van SAP-oplossingen uitblinken qua planning en implementatie én op die manier meetbare voordelen genereren.

Tijdens de uitreiking op de SAPience.be TECHday werden negen Belux-winnaars in drie categorieën (grote, middelgrote en kleinere projecten) in de bloemetjes gezet. Voor elke categorie werd een gouden, zilveren of bronzen award uitgereikt.

De winnaars doorliepen twee selectierondes en stelden hun project voor aan een driekoppige jury bestaande uit een SAP-projectleider, de SAP Quality Director en een externe ervaringsdeskundige. Bij de beoordeling van de projecten lag de focus op de rol van SAP Active Quality Management kwaliteitsprincipes tijdens de voorbereiding, planning en implementatie van het project en de gerealiseerde voordelen.

Volgende bedrijven sleepten een Belux Gold Award in de wacht:

  • Grote implementaties: Barry Callebaut voor hun project “Establish Regional Supply Company Americas”, in samenwerking met SAP SLO, Accenture en IBM,
  • Middelgrote implementaties: FUJIFILM Belgium NV voor hun SAP ERP project (incl. SAP Product Safety en Recycling Administration), met Delaware Consulting,
  • Kleine implementaties: Werminval vzw voor hun SAP ERP project, met CTAC.

Silver Award-winnaars waren:

  • Elia voor de implementatie van SAP Invoice Management by Open Text, met EOZEN,
  • TRANSGA NV/SA voor de implementatie van SAP ERP en Real Estate, met OASIS,
  • Cosucra Groupe Warcoing voor hun SAP CRM project, met Delaware Consulting.

Volgende bedrijven kregen een Bronze Award:

  • UCB Pharma SA voor de internationale rollout van SAP Kernel, met Accenture,
  • Agristo NV voor de implementatie van SAP ERP, met Delaware Consulting,
  • TMVW voor het gebruik van SAP ERP en NetWeaver Portal bij de ondersteuning van hun vennoten bij aankoopprocessen, met Cap Gemini.

“Geen van deze klantenprojecten was een eenvoudige klus, maar dankzij focus op het essentiële, begeleiding door de partner en duidelijke kwaliteitsstandaarden werden ze een succes. Bovendien zijn de businessvoordelen van de projecten duidelijk en meetbaar. We willen onze klanten belonen voor hun inspanningen en hopen dat ze tegelijk een bron van inspiratie kunnen zijn voor andere bedrijven,” zegt Dirk Raemdonck, Quality Director bij SAP Belux.

Toelichting bij de Gold Award-winnaars:

Barry Callebaut, met ondersteuning van SAP SLO, Accenture en IBM

Chocoladeproducent Barry Callebaut, actief in meer dan 50 landen, startte eind 2011 met de voorbereiding van een switch in hun manufacturingmodel. Om de impact van de overschakeling te beperken werd gekozen om in zee te gaan met SAP SLO (System Landscape Optimization). Na verschillende testcycli, er telkens op gericht de downtime te beperken, werd op 1 september 2012 de overschakeling gemaakt, zonder dat de 2.400 SAP-gebruikers wereldwijd enige hinder ondervonden. Noord-Amerika opereert nu onder het nieuwe, efficiëntere manufacturingmodel, voor de Europese landen zal in de toekomst dezelfde projectaanpak gevolgd worden. Resultaat is een minder complex operationeel model, een beter inzicht in de financiële resultaten, minder valutarisico en efficiëntiewinst op belastinggebied.

FUJIFILM Belgium NV met partner Delaware Consulting

FUJIFILM Belgium is producent en verdeler van chemicaliën voor de fotografische en medische industrie en verdeelt professionele inkjetprinters voor afdrukken op groot formaat. In april 2013 rolde het bedrijf SAP ERP uit in vier Europese vestigingen, drie productiesites en drie saleskantoren. Belangrijk om te vermelden is dat ook SAP Product Safety en SAP Recycling Administration (REA) deel uitmaakten van de functionele scope. Bedoeling was voorbereid te zijn op toekomstige veranderingen in de markt en de kostprijs van de ERP-oplossing te drukken. Bovendien werden de businessprocessen in overeenstemming gebracht met het “SAP All-in-One for Chemicals” model. De rollout resulteerde in een substantiële daling van de kosten en tijdsinvestering voor softwareonderhoud, een betere overeenstemming van de activiteiten van de verschillende departementen en meer strategisch inzicht voor het management.

Werminval vzw met partner CTAC

Toen de Antwerpse beschutte werkplaats Werminval op zoek ging naar een verdere professionalisering, drong de keuze voor een nieuw ERP-pakket zich op. Werminval was niet alleen gebonden aan een strikt budget, het had ook nood aan een flexibel en toekomstgericht pakket met een minimale tijdsinvestering van het personeel. Het gebruik van SAP ERP werd als een strategisch voordeel beschouwd, omdat veel van hun klanten ook SAP gebruiken en dit naar de toekomst toe integratievoordelen biedt. Werminval’s klanten mochten geen hinder ondervinden van de overschakeling naar het nieuwe ERP-systeem in januari 2013. Met SAP Business All-in-One verloopt vooral de administratie veel vlotter. Gegevens over orders hoeven nu maar één keer in het systeem worden ingevoerd. De automatisering van processen verlichtte de werkdruk, beschikbare tijd en middelen worden nu efficiënter besteed en de kans op onnauwkeurigheden is een stuk kleiner. Ook staat het systeem van tracking en traceability voor de voedingsindustrie volledig op punt, waar niet alleen de nauwkeurigheid maar ook de klantenservice wel bij vaart.

Voor meer informatie over SAP’s Quality Awards, ga naar www.sap.com/corporate-en/our-company/quality-awards/index.epx

Voor meer informatie over de Belgische klantencases, contacteer Els Lamberts via els.lamberts@sap.com