SAP lanceert nieuwe mobiele retail apps voor een betere ervaring in de winkel

BrusselSAP lanceert SAP Shopper Experience, een gepersonaliseerde en aansprekende mobiele retail app. Met de app kunnen consumenten eenvoudig ervaringen delen via sociale media, hun loyaliteitsprogramma’s bekijken en betalingen uitvoeren. Daarnaast lanceert SAP ook een nieuwe versie van SAP Retail Store Ops Associate. Deze mobiele app voor winkelbedienden biedt onder meer de mogelijkheid om, bij de klant op de winkelvloer, voorraden te checken en klantenservice-functionaliteit te raadplegen.

Consumenten maken steeds meer gebruik van hun smartphone en mobiele apparaten om productinformatie op te zoeken, prijzen te vergelijken en aanbevelingen van anderen te lezen. Uit wereldwijd onderzoek van Retail Systems* blijkt dat 80 procent van de retailers denkt dat hun omzetten verder zullen teruglopen, tenzij ze manieren vinden om technologie effectief in te zetten als geïntegreerd onderdeel van de winkelervaring. Om showrooming te stoppen – een trend waarbij consumenten in fysieke winkels producten bekijken om ze vervolgens ergens anders online te bestellen – zien retailers twee belangrijke uitdagingen: 60 procent wil de klantervaring prettiger en eenvoudiger maken, en 48 procent wil meer digitale en online ervaringen naar de winkelvloer brengen.

Met SAP Shopper Experience kunnen retailers hun klanten de mogelijkheid geven om met meerdere personen tegelijk boodschappenlijstjes te maken, unieke aanbiedingen in een specifieke winkel te verzilveren, en hun account voor loyaliteitsprogramma’s te beheren. Consumenten kunnen op de winkelvloer hun artikelen zelf scannen, betalen, en promoties delen met hun Facebook-vrienden. De app kan volledig worden aangepast volgens de branding en huisstijl van de retailer. Nadat consumenten hun account van een loyaliteitsprogramma met de app linken, kunnen ze onmiddellijk hun punten, statusniveau en beloningen zien. Ze kunnen samen met familieleden boodschappenlijstjes maken en de dichtstbijzijnde winkel lokaliseren. Tijdens het winkelen, kunnen klanten producten scannen voor uitgebreide productinformatie en ze toevoegen aan hun mobiele winkelwagentje. Vervolgens kunnen ze kunnen hun aankopen ook meteen naar de kassa sturen en via hun mobiele apparaat betalen, zonder dat ze nog in de rij hoeven te staan.

Naast een betere klantenbinding en hogere conversieratio’s via geïntegreerde mobiele promoties, kunnen retailers ook meer inzetten op selfservice om de operationele kosten te verlagen. SAP Shopper Experience is beschikbaar voor Android en iOS.

SAP lanceerde ook een nieuwe versie van SAP Retail Ops Associate. De belangrijkste updates zijn onder meer de mogelijkheid om producten bij te bestellen, ad-hoc promoties te lanceren in de winkel, voorraadinformatie te corrigeren, inkomende goederen van leveranciers en distributiecentra in te boeken, en de historie van en informatie over producten te bekijken. Winkelbedienden kunnen met enkele veegbewegingen op hun mobiele apparaat vragen van consumenten beheren om de verkoop en klantloyaliteit te stimuleren. Ze kunnen ook hun voorraadbeheer optimaliseren en zorgen dat goederen op tijd worden aangeleverd. SAP Retail Ops Associate is beschikbaar voor iOS.

* Retail Systems Research, Relevant Store in the Digital Age Benchmark Report, mei 2013

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 105.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx