Duitsland en België: hoe kan big data het verschil maken tijdens het WK?

Zowel Duitsland als België wonnen hun eerste kwalificatiematch op het WK voetbal deze week. Duitsland won met een overtuigende 4-0 van tegenstander Portugal, België won met 2-1 van het vastberaden Algerije. Wat dreef beide landen tot de overwinning? Voor Duitsland lichten we alvast een (mogelijk) tipje van de sluier: SAP Match Insights Solution.

BrusselTer voorbereiding op het WK sloegen SAP en DFB (Duitse Voetbalbond) de handen in elkaar voor het co-innovatieproject SAP Match Insights Solution. Met dit project beogen beide partijen voetbal naar een hoger niveau te tillen. De SAP Match Insights Solution draait op het SAP HANA platform en draagt met haar analyse van trainingen, voorbereidingen en matchen bij tot de verbetering en versterking van de spelers van het Duitse elftal. Met de gegenereerde data kunnen coaches en scouts het team volledig analyseren om zowel de individuele spelers als de teamprestaties te optimaliseren.

Het doel van het co-innovatieproject van SAP en de coaches van het Duitse elftal was om het nationale team klaar te stomen tegen het WK voetbal in Brazilië dat op dit moment plaatsvindt. “SAP’s toewijding heeft de voetbalbeleving van coaches, spelers, fans en media naar een hoger niveau getild”, zegt Olivier Bierhoff, SAP Brand Ambassador en manager van het Duitse nationale elftal. “Beeld je het volgende in: in slechts tien minuten kunnen tien spelers met drie ballen meer dan zeven miljoen datapunten produceren. SAP HANA kan deze realtime in kaart brengen waardoor ons team deze data kan gebruiken om trainingen op maat te maken en zich klaar te stomen tegen de volgende match”.

Het Duitse elftal gebruikt SAP Match Insights ook tijdens het WK in Brazilië en na afloop zal de software ter beschikking gesteld worden van andere clubs en voetbalfederaties.

“Vandaag is elk sportteam op zoek naar innovatieve manieren om een competitieve voorsprong te behalen,” zegt Bierhoff. “Wij vertegenwoordigen één van de meest succesvolle teams in de wereld en de DFB is bereid om het Duitse team te voorzien van de meest geavanceerde technologie om zo de prestaties te optimaliseren. SAP biedt hierbij het vereiste criterium”.

Of de Rode Duivels nu moeten gaan vrezen, is alleen nog maar de vraag. Dat zullen de komende matchen bepalen. Bekijk het zelf op 21 juni en 26 juni. Dan geeft het Duitse elftal het beste van zichzelf in de groepsfase. Onze Belgische Rode Duivels strijden op 22 en 26 juni voor de titel.

Over SAP

SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 258.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Suzanne Caron
LEWIS PR
T: +32 (0)2 674 6809
M: +31 (0)6 48 18 50 70
E: suzanne.caron@sap.com