SAP Fiori nu inbegrepen bij SAP-software voor een modernere gebruikerservaring

SAP Fiori en SAP Screen Personas bieden gebruikers een gepersonaliseerde, gebruikersvriendelijke en eenvoudige beleving

BrusselSAP AG (NYSE: SAP) kondigde vandaag aan dat de SAP Fiori user experience (UX) of gebruikerservaring en de SAP Screen Personas software voortaan bij de betrokken SAP softwarelicenties zijn inbegrepen. Bestaande klanten ontvangen van SAP een softwarekrediet om in te ruilen bij een volgende softwareaankoop. Bovendien zal SAP een waaier aan UX-diensten aanbieden, zoals design, snelle invoering en gepersonaliseerde ontwikkeling. Hiermee wil SAP de betrokkenheid van de klanten vergroten. Voortaan beschikken SAP-gebruikers over een gebruikerservaring van een volgende generatie die steunt op moderne designprincipes en zo een nieuwe norm in de sector vestigt. SAP AG deed de aankondiging op SAPPHIRE NOW, dat plaatsvindt van 3-5 juni 2014 in Orlando, Florida (Verenigde Staten).

“Met deze gebruikerservaring van wereldklasse willen wij het leven van elke SAP-klant eenvoudiger maken,” verklaarde Bill McDermott, CEO en lid van de Executive Board van SAP. “Als wij afgaan op het commercieel succes van SAP Fiori zijn onze klanten het daar duidelijk mee eens. Sommige klanten en onze gebruikersgroepen vinden dat wij niets mogen aanrekenen voor SAP Fiori. Wij besteden aandacht aan de wensen van onze klanten, ik ga akkoord met hen en dus is SAP Fiori voortaan inbegrepen bij SAP-software.”

SAP werkte nauw samen met zijn klanten om een goed inzicht te krijgen in wat bedrijven uit de meest diverse sectoren precies wensen. SAP Fiori werd vorig jaar gelanceerd als een uitgebreide verzameling apps die de toegang tot de centrale SAP-softwarefuncties verbeteren via een UX met een intuïtief design dat sterk aansluit bij wat consumenten gewoon zijn. SAP levert ook een reeks tools en technologieën, zoals SAP Screen Personas, waarmee klanten en partners de SAP-software snel kunnen personaliseren voor hun bedrijf. Momenteel maken meer dan 300 apps gebruik van de SAP Fiori UX.

“Omdat de gebruikerservaring van SAP Fiori en SAP Screen Personas voortaan is inbegrepen in de SAP-softwarelicenties, voorziet SAP zijn klanten nu op grote schaal van een gepersonaliseerde, gebruikersvriendelijke en eenvoudige UX,” aldus Henry Morris, senior VP, Worldwide Software and Services Research, IDC. “Gebruikers kunnen zich beter concentreren op hun belangrijkste bedrijfsprocessen en sneller beslissingen nemen, zodat hun productiviteit toeneemt en hun bedrijf meer successen boekt. Snelle toegang tot cruciale bedrijfsinformatie via een intuïtief, modern design is essentieel voor onze klanten om een voorsprong uit te bouwen of te behouden in de sterk concurrerende economie van vandaag.”

Om eindgebruikers snel te laten profiteren van de UX-innovaties biedt SAP een uitgebreide reeks diensten voor een betere gebruikersbeleving. Deze diensten worden apart aangerekend. Partners kunnen hun eigen strategie en stappenplan ontwikkelen voor toepassing van de nieuwe UX op de meest diverse toestellen en softwareplatformen. Zij kunnen hun klanten helpen met UX-advies en implementatiediensten. SAP stelt ontwikkelaars tools en moderne designrichtlijnen voor UX-ontwikkeling ter beschikking, zodat zij hun eigen oplossingen kunnen creëren, inclusief belangrijke delen van het SAPUI5 framework as open source code.

De aandacht van SAP voor de gebruikersbeleving omvat ook het verrijken van de ontwikkelaarservaring. In dit verband kondigde het bedrijf vandaag ook de bèta-release aan van de SAP River Rapid Development Environment (SAP River RDE), een onderdeel van het SAP HANA Cloud Platform. Deze ontwikkelingsomgeving die via het web wordt aangeboden, laat gebruikers eenvoudiger en productiever samenwerken om applicaties te ontwerpen, te ontwikkelen en toe te passen die gebruikers een verbluffende ervaring bieden. SAP verwacht dat klanten met dit product in staat zullen zijn om nieuwe SAP Fiori-apps te creëren of bestaande uit te breiden en aan hun behoeften aan te passen.

SAP Fiori is de nieuwe UX voor SAP-software. Hij biedt zakelijke gebruikers een gepersonaliseerde, gebruikersvriendelijke en eenvoudige ervaring op diverse toestellen, zoals tablets en smartphones. SAP Screen Personas zullen later worden geïntegreerd in de SAP GUI for HTML, zodat ze gemakkelijk toe te passen zijn voor bestaande SAP-klanten. De aanstelling van Sam Yen als chief design officer wijst erop hoeveel belang SAP hecht aan designprincipes.

Ga voor meer informatie en veelgestelde vragen van klanten naar www.sap.com/ux-faq.

Over SAP

SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 258.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op ttp://www.sap.com/belgie/index.epx