SAP lanceert strategische divisie gericht op kmo’s

EvereSAP SE (NYSE: SAP) lanceert de SMB Solutions Group, een gloednieuwe divisie gericht op kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) met minder dan 500 medewerkers. De nieuwe divisie biedt een antwoord op de groeiende technologiebehoeften van kmo’s, een markt waarin SAP al sterk is verankerd. In België en Luxemburg is 77 procent van alle SAP-klanten kmo.

Al jaren streeft SAP naar vereenvoudiging en de lancering van de SMB Solutions Group ligt volledig in lijn met deze missie. De nieuwe divisie wordt het centrale aanspreekpunt voor de wereldwijde klanten en partners van SAP. De groep richt zich met dit initiatief volop op de klant, met als doel een toegewijde en unieke aanpak te ontwikkelen. Daarmee kunnen klanten en partners van SAP hun activiteiten makkelijker en efficiënter beheren.

SMB Solutions Group komt onder leiding te staan van Dean Mansfield, die bovendien ook het portfolio van Business One zal beheren. De nieuwe divisie zal de markt voor op maat gemaakte bedrijfsoplossingen voor kmo’s herdefiniëren. Om een antwoord te bieden op de toekomstige noden van deze bedrijven zal de divisie zich ook bezighouden met het ontwikkelen van de nieuwe generatie SAP HANA-applicaties: eenvoudiger, volledig geïntegreerd en beschikbaar in de cloud.

Kijk voor meer informatie op http://www.news.sap.com/sap-launches-smb-solutions-group-dedicated-needs-smaller-firms/ of http://www.sap.com/kmo . Voor een aantal klantreferenties verwijs ik u graag naar het kmo-refentieboek.