SAP werkt met Volkswagen aan parkeer- en food-diensten voor connected cars

EvereSAP werkt met Volkswagen en diverse andere partners aan een pilotproject waarmee bestuurders de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen en restaurants kunnen vinden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de mobility- en cloud-oplossingen van SAP. De pilot start in Hannover, Duitsland.

Eenvoudig parkeren
Automobilisten ervaren vooral in steden de nodige frustraties bij het zoeken naar parkeerplaatsen. SAP en Volkswagen willen eindeloos rondrijden voorkomen, het brandstofverbruik verlagen en de leefbaarheid in steden verbeteren. Daarom koppelen zij de informatie over de locatie van de auto aan data over parkeerplaatsen en de route hiernaartoe. Eenmaal geparkeerd, krijgt de automobilist aanbiedingen van de dichtstbijzijnde ‘quick service’ restaurants. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van location based services. De oplossing gaat daarnaast ook informatie integreren over parkeren op de luchthaven van Hannover.

De oplossing is gebouwd op het SAP HANA Cloud Platform en is voor gebruikers toegankelijk via een app voor de mobiele telefoon.

Kijk voor meer informatie op het SAP News Center: http://www.news.sap.com/sap-vw/