SAP lanceert Fashion Management-oplossing in België en Luxemburg

Oplossing ontwikkeld samen met Giorgio Armani, adidas, Luxottica en Tommy Hilfiger

BrusselSAP SE (NYSE: SAP) lanceert SAP Fashion Management in België en Luxemburg. Deze verticale oplossing, een mooi voorbeeld van co-innovatie met klanten uit de mode- en retailsector, helpt modebedrijven om efficiënter te werken.

De modesector staat vandaag voor heel wat uitdagingen: globalisering (zowel op het vlak van productie als nieuwe markten en kanalen), steeds snellere mode, de nood aan een uniforme en unieke klantervaring, verticaal geïntegreerde kanalen,… Met de lancering van de Fashion Management-oplossing helpt SAP de modesector om een antwoord te bieden op deze uitdagingen en competitief te blijven, ook in de toekomst.

SAP Fashion Management brengt alle bedrijfsprocessen voor groothandel-, productie- en retailactiviteiten in de modesector op één platform op basis van SAP HANA, een in-memory platform dat in een oogwenk grote hoeveelheden gegevens kan verwerken. Door de verticale omni-channel bedrijfsprocessen binnen één systeem te beheren, kunnen modemerken sneller nieuwe collecties op de markt brengen, hun voorraad beter beheren en tegelijkertijd hun inkomsten, marge en efficiëntie verhogen, zodat ze wereldwijd kunnen groeien.

SAP Fashion Management zorgt voor:

 • Beter inzicht in de real-time vraag doorheen de verschillende kanalen, waardoor er betere beslissingen kunnen worden genomen
 • Een gepersonaliseerde winkelervaring voor de klant
 • Beter richten van promoties en prijsstrategieën
 • Een verbeterde winkelefficiëntie door geoptimaliseerde inventaris en voorspellingen
 • Stroomlijnen van activiteiten om beter te kunnen focussen op innovatie

Door de oplossing samen met een aantal klanten uit de modesector te ontwikkelen, is SAP Fashion Management perfect afgestemd op hun vragen en noden:

 • Snellere mode: hoe kan mijn bedrijf kortere seizoenen leveren over verschillende kanalen, met meer stijlen?
 • Seizoensgebonden merchandising: hoe kan ik de klantenservice, uitleveringspercentage en overtollige voorraad verbeteren?
 • Hogere inkomsten en marge: hoe kan ik mijn inventaris best gebruiken over de verschillende kanalen en afprijzingen beperken?
 • Uniforme planning en sourcing: hoe kan ik multichannel plannen en sourcing, ondergebracht in verschillende silo’s, verenigen?
 • Flexibele globale business: hoe kunnen we snel en efficiënt nieuwe kanalen en markten aanboren?
 • Vereenvoudiging: hoe kan ik één centraal punt hebben met een overzicht van alle business-segmenten? Hoe kan ik een lagere TCO bereiken?
 • Gemeenschappelijk ‘gezicht’ voor alle kanalen: hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn merk consistent is over de verschillende kanalen en regio’s?

Toonaangevende fashion retailers Giorgio Armani en Luxottica zijn de oplossing ondertussen aan het implementeren. Doel is om alle groothandel- en retail-activiteiten samen te brengen op één verticaal platform met dezelfde master data, globale inventaris en processen. Op die manier wordt een echt omni-channel businessmodel mogelijk.

In deze video getuigt Adidas over de implementatie van de SAP Fashion Management Solution.

Over SAP
SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 258.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.html.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Suzanne Caron
LEWIS PR
T: +32 (0)2 674 6809
M: +31 (0)6 48 18 50 70
E: sap@lewispr.com