SAP BeLux zet uitmuntende resultaten neer in het eerste halfjaar

De nieuwe softwareoplossing S4/HANA is goed voor een derde van de verkoop in België

BrusselSAP BeLux kondigt aan dat de vestiging in het eerste semester van 2015 schitterende resultaten heeft behaald. De cijfers liggen opvallend hoger dan de vooropgestelde objectieven. Het succes van de nieuwe SAP S/4 HANA-oplossing droeg in belangrijke mate bij tot de goede resultaten. Deze softwaresuite van de nieuwste generatie kon in de BeLux heel wat nieuwe, belangrijke klanten overtuigen. Een bewijs dat de wereldleider in zakelijke software fors inzet op de lokale markt.

Fantastische resultaten en nieuwe klanten voor SAP BeLux

De financiële resultaten die SAP BeLux het voorbije halfjaar neerzette, overtreffen de vooropgestelde objectieven aanzienlijk. Op die manier heeft SAP BeLux een belangrijk aandeel in de cijfers die de wereldleider in zakelijke software wereldwijd neerzette in het eerste trimester van 2015, en recent bekendmaakte (lees het recente persbericht). De BeLux-vestiging heeft de fantastische resultaten in België vooral te danken aan de lancering van de Business Suite 4 SAP HANA. “Onze nieuwe softwareoplossing S/4HANA was in België goed voor een derde van de verkoop”, bevestigt Patrick Van Deven, Managing Director van SAP BeLux. “Meer nog, we hebben in het eerste semester 35 nieuwe klanten verwelkomd die voordien nog nooit een zakelijke softwareoplossing geïmplementeerd hadden.”

Verschillende bestaande SAP-klanten zijn recent overgestapt naar S/4HANA. Dankzij deze investering zullen ze productiever werken, hun processen optimaliseren, kosten drukken en sneller innovatie omarmen. Onder de SAP-klanten die nu voor S/4HANA kozen, vinden we grote namen uit de meest uiteenlopende sectoren, zoals ArcelorMittal (de wereldwijde nummer één in de staalsector), Ontex (hygiëneproducten) en AGC (glassector).

Een softwaresuite van de nieuwste generatie: SAP S/4HANA

4 SAP HANA is een softwaresuite van de nieuwste generatie, speciaal ontwikkeld om klanten te helpen bij het vereenvoudigen van hun processen. SAP S/4HANA, de jongste telg van de SAP familie, is volledig gebaseerd op het geavanceerde SAP HANA in-memoryplatform. De suite werd ontwikkeld in lijn met de meest recente principes en integreert de gebruikerservaring van SAP Fiori op quasi alle toestellen. S/4HANA is beschikbaar in de cloud, in situ of als hybride oplossing, zodat klanten een maximale flexibiliteit genieten.

Eigenlijk hangt de opbouw van S/4HANA volledig af van de keuze van de klant. Kiest hij ervoor om de oplossing in de cloud (publiek of privaat) te gebruiken, dan zet hij S/4HANA in zijn totaliteit in. Wil hij de softwaresuite in zijn bedrijf laten draaien, dan zorgt de integrator voor een technische implementatie van de Business Suite op SAP HANA. In de eerste plaats wordt dan SAP Simple Finance geïmplementeerd, een vereenvoudigd systeem voor financieel beheer. De code van de bestaande SAP Business Suite zal vervolgens worden vervangen door de nieuwe code van SAP S/4HANA. Dankzij deze stapsgewijze aanpak worden de systemen vlot geconverteerd, zonder de moeilijkheden waar een traditionele migratie vaak mee gepaard gaat.

Kenmerken van de Belgische markt

Op de Belgische markt is een brede waaier van klanten en sectoren actief. Wat hen bindt: bedrijven staan open voor innovatie en klanten zijn loyaal en enthousiast over de SAP-producten. “Het is een markt boordevol competenties. Belgen zijn vaak bij de eersten die gewonnen zijn voor de nieuwe oplossingen van SAP”, legt Patrick Van Deven uit. “80% van onze klanten zijn kmo’s. Bedrijven uit meer dan 25 sectoren en meer dan 11 vakgebieden vertrouwen op ons flexibele aanbod. Deze grote diversiteit van projecten en sectoren vinden we eveneens terug in de BeLux. Sinds 1990 levert onze vestiging diensten voor e-business, financiële, logistieke en humanresourcesprocessen aan 997 Belgische en 114 Luxemburgse klanten”, aldus nog de Managing Director van SAP BeLux.

Een continue innovatiestrategie

SAP BeLux verwacht dat de rest van de markt snel zal volgen. De eerste S/4HANA gebruikers zullen zeker even enthousiast zijn voor de oplossingen die SAP in de toekomst lanceert (beschikbaar in de private of publieke cloud). In lijn met haar permanente streven naar innovatie zal SAP binnenkort andere ‘Simple’ oplossingen op de markt brengen, waaronder Simple Logistics. De S/4HANA code van SAP Simple Logistics wordt eind dit jaar geleverd. Met de tandem SAP Simple Finance – SAP Simple Logistics biedt SAP dan de twee belangrijkste componenten van een ERP-systeem aan; de basis om de kernprocessen van een onderneming te vereenvoudigen. Andere codes (voor de functionaliteiten Project System, Quality Management en Sales and Distribution) volgen volgend jaar.

Over SAP

SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 258.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx.

Contact

Stéphanie Meily
Lewis PR
T: +32 (0)3 466 01 88

M: +32 (0) 478/99 90 66
E: sap@lewispr.com