ONTEX haalt de banden met SAP strakker aan en investeert in SAP HANA

Brussel
Om zijn toekomst veilig te stellen, heeft ONTEX zijn samenwerking met SAP uitgebreid en de stap gezet naar SAP HANA, een nieuwe-generatie analyticsoplossing. Deze nieuwe technologie zal ONTEX helpen om zijn beheer en governance te verbeteren in het hele bedrijf en om sneller betere, intelligentere inzichten te verwerven in de productie- en logistieke processen, evenals in de markt.

SAP BeLux kondigde vandaag een overeenkomst aan met ONTEX, een internationale producent van consumentengoederen. ONTEX, met hoofdkantoor in België, levert slimme oplossingen voor persoonlijke hygiëne, voor alle generaties. De onderneming heeft nu beslist om de banden met SAP te versterken, door de implementatie van SAP HANA.

ONTEX vertrouwt al sinds 2009 op de SAP ERP-oplossing om al zijn kernprocessen te ondersteunen. Door de uitrol van SAP HANA wordt ONTEX nu een ‘Real-Time Enterprise’, een stap die zal helpen om de evolutie en groei van de onderneming te versnellen. Het ONTEX-management is ervan overtuigd dat SAP HANA de ideale manier is om de efficiëntie van het beheer en governance op te drijven doorheen de onderneming.

Meer efficiëntie in elk departement

Door deze strategische keuze wil ONTEX zijn efficiëntie opkrikken, niet enkel bij de ontwikkeling en productie maar ook in klantencontacten en op het vlak van marktintelligentie.

De nieuwe technologie zal ONTEX helpen om zijn langetermijnsucces te waarborgen. Met SAP HANA zal ONTEX immers in staat zijn om data in real time op te volgen, zodat de organisatie vlugger kan inspelen op veranderingen. Vlottere real-time financiële rapportering en grondige, effectieve analytics zullen de financiële fundamenten van ONTEX verder verstevigen en veilig stellen voor de toekomst. Tot slot worden de data van de hele onderneming en van elke site – 23 verkoopkantoren, 4 R&D-centra en 15 productie-eenheden – geconsolideerd. Op die manier kan ONTEX accuratere voorspellingen maken en de markt een stap voor blijven.

Initieel zal SAP HANA voor een transformatie zorgen van de financiële analytics. Maar ONTEX wil de optimalisatie in de nabije toekomst verder uitbreiden naar businessdomeinen zoals logistiek, marketing en productie.

De keuze voor S/4 HANA bevestigt de goede relaties tussen SAP en ONTEX en zet de waarde van gestroomlijnde, onderling geconnecteerde systemen in de verf.

Amit Eitan, Group ICT / Business Transformation Director bij Ontex, stelt: Door data in real time op te volgen en te analyseren, kunnen we de toekomst accurater voorspellen. Zo blijven we de concurrenten een stap voor.

Patrick Van Deven, Managing Director van SAP Belux: Met zijn keuze voor SAP HANA bevestigt ONTEX zijn ambitie en visie. ONTEX wil duidelijk groeien en investeert in de middelen om die groei te ondersteunen.

Over SAP
SAP is wereldwijd de markleider in bedrijfsbeheersoftware. De onderneming helpt bedrijven van elke grootte, uit elke sector, om hun prestaties te verbeteren. SAP-toepassingen worden gebruikt door zowel experts als bedrijfsleiders en draaien op desktops en op mobiele toestellen. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale managementinformatie. Meer dan 258.000 klanten vertrouwen op de software en diensten van SAP om winstgevender te werken, sneller in te spelen op de veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Voor meer informatie, zie de website http://www.sap_topom/belgique/index.html

Contact

Karen Schellekens & Magali Dierckx
LEWIS PR
T: +32 (0)3 304 36 30
E: sap@lewispr.com