SAP levert een indrukwekkende golf aan innovaties voor SAP S/4HANA

SAP S/4HANA wordt de eerste digitale core voor de digitale business

BRUSSELSAP SE (NYSE: SAP) kondigde vandaag een update aan van zijn SAP Business Suite 4 SAP HANA (SAP S/4HANA), die beschikbaar zal zijn voor zowel on-premise- als cloudedities. De update omvat een brede waaier aan innovaties in de core van de geavanceerde SAP-businesssuite, die alle kritische bedrijfsprocessen ondersteunt in alle vakgebieden (van finance, sales, marketing, commerce en inkoop en sourcing tot productie, voorraadketen, assetbeheer, onderzoek en ontwikkeling en human resources). Dankzij SAP S/4HANA Enterprise Management, het volledig gedigitaliseerde bedrijfsbeheersysteem, kunnen ondernemingen nu elke activiteit en elke functie van begin tot einde digitaliseren. De update kadert in de roadmap van SAP, die met SAP S/4 HANA ernaar streeft zijn klanten in alle sectoren en regio’s te helpen bij hun digitale transformatie. De aankondiging gebeurde tijdens SAP TechEd in Barcelona, dat plaatsvindt van 10 tot 12 november 2015.

SAP introduceert ook SAP S/4HANA Line-of-Business. Deze nieuwe oplossingen combineren de digitale functionaliteit van SAP S/4HANA Enterprise Management met SAP-functionaliteit (on-premise en cloud) voor specifieke vakgebieden zoals SAP Cash Management voor finance; SAP SuccessFactors voor human resources; het Ariba-netwerk voor inkoop en SAP hybris-oplossingen voor marketing en commerce.

“In nauwe samenwerking met onze klanten die de digitalisering hebben omarmd, brachten we in kaart welke processen/activiteiten het meeste baat hebben bij digitalisering. Het resultaat is een volledig herwerkte core. SAP S/4 HANA is de eerste echte digitale core voor de digitale business”, aldus Bernd Leukert, lid van de Executive Board van SAP SE, Products & Innovation.

De nieuwe oplossing biedt onder meer innovatieve use-cases – vooral in de voornaamste operationele en financiële domeinen zoals logistiek -, zodat ondernemingen snel resultaten kunnen boeken. Het vereenvoudigde datamodel en de responsieve gebruikerservaring werken de voordelen verder in de hand.

“Onze systemen laten werken op HANA is de eerste stap die we zetten. We hebben dit gerealiseerd in een korte tijdspanne en de waarde is aangetoond. De volgende stap is de simplificatie van financiële processen. Deze nieuwe lancering zal ons helpen om essentiële functies in ons ERP-systeem, het hart van onze business, te vereenvoudigen”, zegt Frank Haes, Manager Business Intelligence and ICT Strategy – Agfa ICS.

Inge Opreel, Departementsmanager ICT bij FARYS: “Wij kijken uit naar SAP S/4 HANA met focus op logistieke processen. Aan de hand van het platform kunnen we onze business stap voor stap verder vereenvoudigen en optimaliseren.”

SAP S/4HANA, de eerste digitale core voor de digitale business

SAP S/4HANA is de digitale core van de 21e eeuw. De nieuwe suite, die is gebaseerd op het geavanceerde SAP HANA- platform en ontwikkeld met de moderne SAP Fiori-gebruikersinterface, helpt ondernemingen uit elke sector en op elk niveau om razendsnel tot zakelijke inzichten te komen. Met de digitale core kunnen ze in real time digitale processen uitwerken in elke fase van hun activiteiten (van planning, uitvoering en forecasting tot simulatie en analyses). Alles wat ze doen is gebaseerd op één enkele informatiebron en gebeurt met één enkel systeem. De digitale core is een essentieel onderdeel van het SAP-framework rond digitale business omdat het alle aspecten van de digitale waardeketen in real time verbindt: het inzetten van werknemers en middelen, het Internet of Things, samenwerking met leveranciers, businessnetwerken, klantenengagement en de omnichannelervaring.

De markt is duidelijk klaar voor SAP S/4 HANA, zo blijkt uit de verkoop sinds de lancering in februari 2015. Nauwelijks 8 maanden na de introductie kan SAP S/4 HANA rekenen op meer dan 1.300 klanten, wat van de oplossing het snelst groeiende SAP-product maakt.

SAP Activate, voor een vlotte overstap naar SAP S/4HANA

Het SAP Activate framework, dat SAP in juli 2015 aankondigde, helpt klanten om vlot hun bestaande systeem in te ruilen voor SAP S/4 HANA. Door de combinatie van best practices, SAP S/4 HANA geoptimaliseerde ‘ready-to-run’ digitale bedrijfsprocessen, een uitgekiende methodologie en stap-voor-stap configuratie, halen klanten en partners dankzij SAP Activate snel toegevoegde waarde uit hun overstap naar SAP S/4 HANA (on-premise en cloud).

Een ecosysteem van partners, klaar om klanten te helpen

Meer dan 80% van alle projecten met focus op SAP S/4 HANA worden uitgevoerd door SAP-partners. Het SAP-partnernetwerk blijft een belangrijke rol spelen bij de verkoop van SAP-software en de begeleiding van SAP-klanten bij het plannen, runnen en optimaliseren van hun implementatie- en digitale transformatieprojecten. Het ecosysteem dat SAP S/4 HANA ondersteunt, telt vandaag al meer dan 1.000 resellers en hun aantal stijgt elke dag. Zij spelen een strategische rol in het SAP S/4 HANA-verhaal en staan klaar om zowel bestaande als nieuwe klanten – van kmo’s tot multinationals – over de hele wereld bij te staan.

Meer weten? Bezoek de SAP S/4HANA website en het SAP News Center. Volg SAP op Twitter: @sapnews.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd de markleider in bedrijfsbeheersoftware. De onderneming helpt bedrijven van elke grootte, uit elke sector, om hun prestaties te verbeteren. Van de backoffice tot de boardroom en van het magazijn tot de winkel; op desktops en op mobiele toestellen: SAP helpt mensen en ondernemingen overal om efficiënter samen te werken en slimmer gebruik te maken van bedrijfsinzichten, om zo een voorsprong te nemen op de concurrentie. Meer dan 296.100 klanten vertrouwen inmiddels op de toepassingen en diensten van SAP om winstgevender te werken, sneller in te spelen op de veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Voor meer informatie, zie de website http://www.sap.com/belgique/index.html

Contact
Karen Schellekens & Magali Dierckx
LEWIS PR
E: sap@lewispr.com
T: +32 (0)3 304 36 30