SAP België gecertificeerd als Top Employer

BrusselSAP België is gecertificeerd voor haar uitstekende personeelsbeleid. Onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door het Top Employers Institute heeft aangetoond dat het bedrijf uitzonderlijk goed voor haar mensen zorgt. Daarom kreeg SAP België de Top Employers België 2016-certificering toegekend.

Het jaarlijkse internationale onderzoek van het Top Employers Institute erkent toonaangevende werkgevers wereldwijd: bedrijven die uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden, ondersteuning geven voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf en ernaar streven om de HR processen constant te verbeteren.

In het kader van de Top Employers certificering moeten de deelnemende bedrijven een uitgebreid onderzoeksproces doorlopen: het internationale HR Best Practices Onderzoek van het Top Employers Institute. Om de validiteit van het proces te waarborgen, werden alle antwoorden door een onafhankelijke partij aan een audit onderworpen. Het onderzoek bewees de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden van SAP België, wat het bedrijf de Top Employers België 2016-certificering opleverde.

Alleen organisaties die zijn gecertificeerd in ten minste vijf landen in de regio verdienen ook de speciale Top Employers Europe 2016-erkenning. Het onafhankelijke onderzoek heeft de uitstekende arbeidsomstandigheden bij SAP bevestigd in alle gecertificeerde landen (België, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Rusland en Turkije). Dit leverde SAP België dus ook de gegeerde Top Employers Europe 2016-certificering op.

Het Top Employers Institute heeft de verschillende dimensies van het HR aanbod beoordeeld van SAP België aan de hand van de volgende criteria: talent strategy, workforce planning, on-boarding, learning & development, performance management, leadership development, career & succession management, compensation & benefits en culture.

Steven Van Raemdonck, deputy country manager voor het Top Employers Institute, licht toe: “Optimale werkomstandigheden zorgen ervoor dat werknemers zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Ons grondige onderzoek heeft aangetoond dat SAP België een uitstekende werkomgeving biedt en een brede waaier aan creatieve initiatieven voorstelt, van secundaire arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden tot goed doordachte performance management programma’s die uitstekend aansluiten op de bedrijfscultuur.”

“Ik ben in 2007 bij SAP begonnen en ik werk met plezier voor zo’n toonaangevende softwarespeler”, aldus Ruth Wellens, Global Account Director voor de Belgische Spoorwegen bij SAP Belgium. “SAP heeft een ontzettend positieve bedrijfscultuur en mensen worden er met respect behandeld. Elke werkdag is een nieuwe kans om dingen bij te leren, na te denken en onze vaardigheden aan te scherpen. Ik kreeg hier echt kansen om professioneel te groeien en ben daar heel erg dankbaar daarvoor.”

Stefan Van der Wilt, SAP SuccessFactors Pre Sales Expert: “De SAP-strategie zet mensen op de eerste plaats, zowel bij de klanten als bij de werknemers. Dat voel je meteen als je het gebouw binnenstapt. Er is een positieve vibe binnen SAP; alle medewerkers scharen zich achter dezelfde strategische doelstellingen en gaan de volle 100% om die doelstellingen te halen. SAP voelt echt aan als een ‘no limits’ onderneming.”

Bruno Kindt, HR Director bij SAP Belgium, legt uit: “Het is jarenlang een van mijn grote doelstellingen geweest om Top Employer te worden. Uiteraard is deze titel een mooie beloning voor onze HR-organisatie. Maar voor mij was het nog veel belangrijker om onze strategie, onze processen en de diensten die we aanbieden te toetsen aan de recente best practices op de markt. De certificering is nooit een objectief op zich geweest. Het is gewoon een stap in een voortdurend proces van verbetering en transformatie. Dit zal ons team meteen het digitale tijdperk van Human Capital Management binnenloodsen.”

Over SAP

Als wereldwijde markleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) ondernemingen van elke grootte, uit elke sector, om hun prestaties te verbeteren. Van de backoffice tot de boardroom, van magazijn tot winkel en van desktop tot mobiel toestel, SAP helpt mensen en organisaties overal om beter samen te werken en hun businessinzichten efficiënter te gebruiken om de concurrentie een stap voor te blijven. Meer dan 304.500 klanten vertrouwen momenteel op toepassingen en diensten van SAP. SAP helpt hen om winstgevend te werken, snel te reageren op de veranderingen in de markt en duurzaam te groeien. Meer informatie vindt u op www.sap.com.

Contact

Karen Schellekens & Magali Dierckx
Lewis PR
T : +32 (0)3 466 01 88
E : sap@teamlewis.com