SAP & Ovum: binnen dit en vijf jaar radicale veranderingen in verzekeringsmodellen

BRUSSELEen recent rapport van SAP SE (NYSE: SAP) en Ovum – ‘Technology Transformation in the Global Insurance Industry’ – stelt dat verzekeraars, om competitief te blijven, proactief klanten moeten helpen risico’s te beheren via technologische ‘insurance-as-a-service’ oplossingen.

Volgens het rapport komt de verschuiving er de komende vijf tot tien jaar, omdat drie cruciale factoren steeds belangrijker worden: de digitale transformatie, de cloud en het ‘Internet of Things’ (IoT). Dankzij die evoluties kunnen verzekeraars:

  • de enorme hoeveelheden data verwerken die digitale technologieën genereren om zo risico’s accurater in te schatten. Verzekeraars kunnen deze informatie gebruiken om uit te groeien tot een betrouwbare raadgever voor hun klanten en om beter in te spelen op mogelijke risico’s.
  • omslachtige IT-prestatiemodellen vervangen door snellere en meer flexibele Cloud architecturen. Bovendien zullen verzekeraars dankzij nieuwe mogelijkheden en functies in bijna ‘real time’ vlotter kunnen inspelen op vragen en verzoeken van de klant.
  • IoT-technologie integreren. Denk maar aan ingebouwde sensoren, telematica en domotica om verzekeringnemers de kans te geven zelf hun eigen polissen vorm te geven en sterk te personaliseren, op basis van het risiconiveau. Zo zou de premie voor een autoverzekering kunnen variëren: wordt er met de auto gereden, dan stijgt de premie. Staat de auto stil, dan gaat de premie naar beneden.

“Om de mogelijkheden van deze technologieën ten volle te benutten, moeten verzekeraars ze benaderen als een cruciaal onderdeel van hun bedrijfsstrategie”, zegt Charles Juniper, Principal Insurance Analyst in het Financial Services Technology-team van Ovum Research. “De digitale transformatie, de cloud en het IoT zijn belangrijke evoluties die helpen een naadloze ervaring te creëren die klanten een meerwaarde biedt. En precies dankzij die meerwaarde zullen verzekeraars een actievere, waardevolle rol kunnen spelen in het leven van hun klanten, en kunnen ze de concurrentie aangaan met nieuwe spelers op de markt.”

Om de white paper te downloaden, klik hier.

Over SAP

SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 258.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx.

Contact

Thérèse van Bellinghen
LEWIS
E: therese.vanbellinghen@teamlewis.com
T: +32 (0)475 47 82 33