Everlam zet digitale transformatie in Eerste SAP S/4HANA EM go-live in Benelux

PVB film producent Everlam uit Mechelen is het eerste Belgische bedrijf dat nu op SAP S/4HANA Enterprise Management draait. Met de implementatie, begeleid door SAP partner itelligence, zet Everlam een belangrijke stap in de verdere groei en uitbouw van het bedrijf.

Door de verhuizing van de hoofdzetel van Duitsland naar België en de snelle ontwikkeling van Everlam was het nodig het IT landschap te hertekenen. Meerdere scenario’s werden besproken en de keuze voor het nieuwe SAP HANA platform en SAP S/4HANA Enterprise Management (EM) bleek de beste optie te zijn.

SAP S/4HANA, gebaseerd op het geavanceerde SAP HANA-platform en ontwikkeld met de moderne SAP Fiori-gebruikersinterface, helpt ondernemingen uit elke sector en op elk niveau om razendsnel tot zakelijke inzichten te komen.
“Dankzij de digitale core kan Everlam in real time digitale processen uitwerken in elke fase van hun activiteiten. Van planning, uitvoering en forecasting tot simulatie en analyses” zegt Patrick Van Deven, Managing Director SAP BeLux. “Alle aspecten van Everlam’s digitale waardeketen worden in real time verbonden met een extra focus op het logistieke luik van het business proces.”

Harald Hammer, CEO Everlam: “De beslissing om met SAP S4/HANA te werken, ondersteunt ten volle onze visie om constant de kwaliteit van onze producten en diensten te verbeteren ter ondersteuning van onze klanten.”
Marc Goyvaerts, Managing Director Everlam: “Met de implementatie van S4/HANA zet Everlam een belangrijke stap ter ondersteuning van de groeistrategie van het bedrijf. De functionaliteiten die S4/HANA EM ons aanlevert, laten ons toe sneller te kunnen inspelen op veranderende markttendensen om zo onze klanten nog beter te kunnen dienen.”

De implementatie van SAP S4/HANA bij Everlam werd uitgevoerd door SAP-partner itelligence. Zij vervullen een belangrijke, strategische rol bij het plannen, runnen en optimaliseren van het implementatie- en digitale transformatieproject.
Wim Jansen, Managing Director itelligence Benelux: “In bijna 6 maanden tijd hebben we S/4HANA Enterprise Management bij Everlam geïmplementeerd. We zijn uitermate trots op dit project waarbij Everlam als één van de eerste gebruik kan maken van deze fundamenteel andere bedrijfssoftware die voor Everlam een echte toegevoegde waarde betekent in de digitale netwerk economie van vandaag. Everlam is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven begeleid kunnen worden bij de overgang naar deze laatste innovatieve next generation software suite van SAP.”

Dankzij SAP S4/HANA Enterprise Management kunnen ondernemingen nu elke activiteit en elke functie van begin tot einde digitaliseren. “Het is voor bedrijven cruciaal om zich nu voor te bereiden op hun digitale transformatie voordat nieuwe digitale concurrenten opduiken” besluit Patrick Van Deven.

Over Everlam
Everlam N.V. is producent van Polyvinyl Butyral Interlayer (PVB) dat gebruikt wordt voor veiligheidsglas in gebouwen en voor de voorruiten van auto’s. Everlam is een nieuwe firma met meer dan 25 jaar ervaring in de productie en wereldwijde verkoop van PVB film. Everlam is de nieuwe eigenaar van de vroegere DuPont afdeling die de PVB film verkocht onder de merknaam Butacite. De focus van Everlam is gericht op het leveren van producten en diensten in de beste kwaliteit in de globale architecturale markt. Voor meer informatie: http://www.everlam.com/

Over itelligence
itelligence richt zich wereldwijd, met ruim 4500 consultants in 24 landen, op volledige SAP dienstverlening voor bedrijven en organisaties in de Midmarket. Als SAP Platinum partner is het één van de belangrijkste partners van SAP en heeft het, als enige partner, zes global SAP certificeringen. itelligence is hierdoor zeer nauw verbonden aan SAP en is continue bezig met de laatste ontwikkelingen en innovaties binnen de state-of-the-art product portfolio van SAP.

Over SAP

SAP is wereldwijd de belangrijkste leverancier van zakelijke software. SAP helpt bedrijven van verschillende groottes en uit diverse sectoren om beter te presteren. SAP-toepassingen worden zowel door specialisten als bedrijfsleiders gebruikt en draaien zowel op desktops als op mobiele apparaten. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale bedrijfsinformatie. Meer dan 258.000 klanten gebruiken de software en diensten van SAP om winstgevend te werken, snel in te spelen op veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien. Meer info vindt u op http://www.sap.com/belgie/index.epx.

Contact
Thérèse van Bellinghen
LEWIS
E: therese.vanbellinghen@teamlewis.com
T: +32 (0)475 47 82 33