Samenwerking tussen BARCO en SAP brengt Barco China op snelheid

Cloud ERP oplossing op minder dan 4 maanden geïmplementeerd

BRUSSEL, 13 februari 2017 Barco en China Electronic Corporation (CEC) Panda kondigden, vorig jaar in april, het opzetten van een Joint Venture aan. Doel was om voor het jaareinde op te starten waarbij een ERP systeem alsook alle nodige processen zouden zijn opgezet. Sinds november 2016 is de Joint Venture operationeel opgestart, met SAP Business ByDesign als cloud ERP systeem.

Terwijl Barco een corporate wide SAP systeem uitrolt, moest de IT-afdeling snel in parallel een set processen opzetten voor de nieuwe JV in China. Met een beperkt team werd deze uitdaging opgenomen.

SAP Business ByDesign bleek te beantwoorden aan de nodige vereisten in tijd en functionaliteit, met name cloud based, interfaces mogelijk met het core ERP systeem (SAP ECC), compliant met de Chinese wetgeving en makkelijk te trainen. Barco besliste om Business ByDesign als een pilootproject te implementeren voor de joint venture.

SAP België stelde een multinationaal team samen met medewerkers uit België, Duitsland Frankrijk, Roemenië en China. “De joint venture was een compleet nieuwe entiteit waar nog veel functies moesten ingevuld worden. Voor jonge werknemers was dit een mooie opportuniteit, maar zij beschikten niet altijd over de noodzakelijke ervaring” licht Stijn De Beuckelaer, SAP Sales Director Key-Accounts toe. “Naast de talrijke voordelen van het Cloud platform, apprecieerde Barco zeer erg het feit dat Business ByDesign met voor-gedefinieerde processen kwam.”

Het was super dat eerdere ervaringen met cloudoplossingen opnieuw beleefd werden; een internationaal ‘light’ team dat in no-time een oplossing opzet” vertelt Stijn Hoegaerts IT Director Barco.

Het implementatietraject, uitgevoerd door SAP Services, is verlopen zoals voorzien.  Drie weken na de Kick-off sessie in juni, was er een test-omgeving met de eerste Barco configuraties beschikbaar.  De key-users konden starten met de self-learning sessions in het Chinees en nog eens twee weken later werden uitgebreide integratietesten uitgevoerd.  In amper twee en een halve maand waren alle processen getest en was de masterdata voorbereid en klaar om opgeladen te worden.

Sinds het officieel van start gaan van de joint venture, lossen de eerste operationele ervaringen de verwachtingen in. In een volgende fase worden de integratie mogelijkheden met SAP ECC geanalyseerd en zal Barco beslissen in welke landen Business ByDesign verder geïmplementeerd zal worden.

Deze succesvolle pilot is een nieuwe stap in de samenwerking tussen Barco en SAP. “Het was een unieke ervaring om een ERP systeem zo snel en compleet op te zetten en klaar te zijn voor de operationele opstart.” besluit Xavier Bourgois, CIO Vice President IT Barco.

 

About Barco

Barco, a global technology company, designs and develops networked visualization products for the Entertainment, Enterprise and Healthcare markets.

Barco has its own facilities for Sales & Marketing, Customer Support, R&D and Manufacturing in Europe, North America and APAC. Barco (NYSE Euronext Brussels: BAR) is active in more than 90 countries with 3,300 employees worldwide. Barco posted sales of 1.029 billion euro in 2015.

Over SAP

SAP is wereldwijd de markleider in bedrijfsbeheersoftware. De onderneming helpt bedrijven van elke grootte, uit elke sector, om hun prestaties te verbeteren. SAP-toepassingen worden gebruikt door zowel experts als bedrijfsleiders en draaien op desktops en op mobiele toestellen. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale managementinformatie. Meer dan 320.000 klanten vertrouwen op de software en diensten van SAP om winstgevender te werken, sneller in te spelen op de veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.