SAP en Google intensiveren samenwerking in de cloud

BRUSSEL, 18 mei 2017 SAP en Google hebben hun strategische banden verder aangehaald. Het aantal SAP-technologieën en -applicaties met een certificering voor Google Cloud Platform (GCP) is vergroot. Ook gaan de twee bedrijven nauwer samenwerken op het gebied van machine learning, het Internet of Things, datatransparantie en -opslag en werkplekproductiviteit.

Netweaver en HANA op GCP

Het SAP Netweaver-platform is gecertificeerd voor GCP. Daardoor kunnen organisaties SAP S/4HANA en SAP Business Warehouse op dit cloudplatform draaien. Ook de SAP HANA-database is wereldwijd beschikbaar via GCP, voor grotere instances en scale-outs. De partijen hebben bovendien een dataconnector ontwikkeld voor het verbinden van SAP Analytics Cloud met Google BigQuery.

Intelligente applicaties

SAP en Google gaan samen intelligente, spraakgestuurde applicaties ontwikkelen die gebruikers door complexe workflows begeleiden en vragen rondom hun enterprise kunnen beantwoorden. Op die manier willen de technologiebedrijven organisaties helpen met hun digitale transformatie. SAP zal hiervoor zijn expertise op het gebied van businessprocessen combineren met de machinelearningtechnologie van Google, zoals de Translate en Speech API’s en Tensorflow, een opensourcebibliotheek voor machine learning.

Intelligent App Challenge

Tot slot hebben SAP en Google de Intelligent App Challenge aangekondigd. Deze wedstrijd daagt het ecosysteem van beide bedrijven uit om intelligente applicaties te ontwikkelen met SAP HANA, express edition op GCP.

 

Over SAP

SAP is wereldwijd de marktleider in bedrijfsbeheersoftware. De onderneming helpt bedrijven van elke grootte, uit elke sector, om hun prestaties te verbeteren. SAP-toepassingen worden gebruikt door zowel experts als bedrijfsleiders en draaien op desktops en op mobiele toestellen. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale managementinformatie. Meer dan 345.000 klanten vertrouwen op de software en diensten van SAP om winstgevender te werken, sneller in te spelen op de veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.