SAP verbetert en versimpelt real-time analytics voor klanten

BRUSSEL, 18 mei 2017 SAP heeft een groot aantal innovaties doorgevoerd in zijn analytics-portfolio. De vernieuwde oplossingen geven klanten onder andere een beter inzicht in hun cloudbusiness en hybride omgevingen. Ook zijn de mogelijkheden van het digitale innovatiesysteem SAP Leonardo fors uitgebreid.

De belangrijkste innovaties op een rij:

  • De update van de SAP Analytics Cloud (voorheen SAP BusinessObjects™ Cloud) staat gepland voor deze maand. Verwachte features zijn onder meer een nieuwe mobiele applicatie voor iOS, live koppeling met SAP BW/4HANA, R-scripting, verbeterde visuele linking, nieuwe functies op het gebied van datavoorbereiding voor alle typen gebruikers, nieuwe smart discovery-functies inclusief simulaties en puntenbeoordeling, een nieuwe smart insight-functie voor automatische visualisatievoorstellen en nieuwe branchespecifieke content.
  • SAP Digital Boardroom biedt voortaan ondersteuning voor Microsoft Surface Hub om het gezamenlijk nemen van beslissingen eenvoudiger te maken. Ook ondersteunt de oplossing nieuwe diensten van SAP en partners, waardoor SAP Digital Boardroom nog beter is aan te passen op voorkeuren in specifieke industrieën en gebruikersgroepen binnen organisaties.
  • De interface van SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI) 4.2 is verder verbeterd met de nieuwe SAP BusinessObjects Web Intelligence unified viewer en het vernieuwde BI-launchpad in de stijl van SAP Fiori.
  • In SAP Lumira 2.0 komt de visualisatie van SAP Lumira samen met SAP Lumira Designer (voorheen bekend als SAP BusinessObjects Design Studio) om zo de ervaring voor zowel business- als IT-gebruikers te versimpelen. SAP en Zoomdata slaan de handen ineen om de mogelijkheden van SAP Lumira uit te breiden, inclusief connectiviteit naar een breed scala aan databronnen voor razendsnelle analytics.
  • SAP Analytics Hub is nu beschikbaar. Hiermee kunnen businessgebruikers analytics-content vinden in de gehele organisatie, of het nu gaat om on premise of de cloud.
  • SAP Predictive Analytics maakt machine learning in SAP S/4HANA-oplossingen mogelijk, zowel on premise als in de cloud. Op de planning staan verbeterde ondersteuning voor het SAP HANA-platform, datavoorbereiding en feature engineering. SAP Cloud Platform Predictive service is voorzien van nieuwe functies, waaronder modellen voor aanbeveling en clustering en modeltrainingen voor geautomatiseerde regressie en classificering.
  • SAP IT Operations Analytics 2.0 voegt meer businesscontext toe aan IT-kwesties, door middel van nieuwe functionaliteit die de IT-afdeling helpt bij het stellen van prioriteiten op basis van de impact op de business. Ondersteuning voor hybride datacenters draagt bij aan een beter beheer van IT-kosten en een optimaal gebruik van middelen, on premise en in de cloud.

Over SAP

SAP is wereldwijd de markleider in bedrijfsbeheersoftware. De onderneming helpt bedrijven van elke grootte, uit elke sector, om hun prestaties te verbeteren. SAP-toepassingen worden gebruikt door zowel experts als bedrijfsleiders en draaien op desktops en op mobiele toestellen. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale managementinformatie. Meer dan 320.000 klanten vertrouwen op de software en diensten van SAP om winstgevender te werken, sneller in te spelen op de veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.