SAP bekroond als ‘Best HR Technology Solutions & Integration Company’

Implementatie van SAP SuccessFactors bij De Watergroep bezorgt SAP & Emeritis een HR Excellence Award 2017

Deze HR Excellence Award is een mooie bekroning voor een succesverhaal bij één van onze HR klanten, De Watergroep. Samen met onze partners Emeritis en Attentia hebben we De Watergroep begeleid in hun overgang van een administratieve organisatie naar een bedrijf waarin hun medewerkers centraal staan” zegt Alain Georgy, Managing Director SAP België & Luxemburg.

Bij De Watergoep, het grootste waterbedrijf in Vlaanderen, zorgt een team van meer dan 1.450 medewerkers voor de watervoorziening van ruim drie miljoen klanten in 175 Vlaamse gemeentes. Als integraal waterbedrijf is De Watergroep ook actief als rioolbeheerder en werkt zij industriewaterprojecten uit op maat van bedrijven. HR-medewerkers van De Watergroep besteedden tot een paar jaar geleden het grootste deel van hun tijd aan administratieve taken zoals tijdsregistratie, loonadministratie enz. “Door de veranderende rol van HR binnen organisaties, wilden we dat ons HR-team zich écht kon toeleggen op de ondersteuning en begeleiding van onze werknemers bij hun individuele carrière, door middel van trainingen, coaching en advies. We vonden in SAP als technologie en Emeritis als HR-partner de juiste combinatie om onze ambities te realiseren.” vertelt Evelyn Becu, HR Manager bij De Watergroep.

Om deze overgang te realiseren, besliste De Watergroep om alle HR-processen te centraliseren op één platform: SAP SuccessFactors. Door te kiezen voor self-service tools, hebben alle medewerkers – inclusief arbeiders – én management toegang tot alle HR-informatie die belangrijk is voor hen. Op deze manier komt er tijd vrij voor de HR-medewerkers, waardoor zij zich kunnen focussen op die taken die een échte meerwaarde betekenen voor de medewerkers en worden alle medewerkers meegenomen in het digitale verhaal van De Watergroep.

De keuze voor een cloud-gebaseerd platform is een eerste stap naar digitale transformatie.   Het maakt van De Watergroep een voorloper in de publieke sector” besluit Alain Georgy. “Publieke bedrijven blijven nog te vaak weg uit de cloud. De implementatie van SuccessFactors bij De Watergroep – én de erkenning van de toegevoegde waarde ervan door deze Award – is een mooie illustratie van SAP SuccessFactors als innovatieve, solide toekomstgerichte oplossing.”