SAP bekroont klanten met SAP Quality Awards 2018

SAP heeft zijn jaarlijkse SAP Quality Awards uitgereikt. De winnaars zijn klanten die het voorbije jaar uitblonken in het plannen en uitvoeren van hun SAP-implementaties en daardoor meetbare voordelen hebben behaald.

Negen klanten mochten een award in ontvangst nemen. De winnaars hebben, na een grondige screening en preselectie van hun nominaties, hun project gepresenteerd aan een experten jury.

Bij de beoordeling lag de focus voornamelijk op het naleven van de 10 SAP-kwaliteitsprincipes voor IT-projecten tijdens de voorbereiding, planning en implementatie van het project en de behaalde voordelen.

Voor de editie 2018 van de Quality Awards bogen volgende juryleden zich over de nominaties: Bernard Bossuyt – ICT Manager bij Joris Ide nv, Jean-Charles Catfolis – Project Manager & Technical Quality Manager bij SAP BeLux, Rob Roemers – Manager BI Solutions bij MIVB-STIB, Patrick Vervondel – Head of Premium Engagement bij SAP BeLux, Alain Labouverie – Head of HR Shared Knowlegde & Technology bij UCB, Anick Rombaut, Program Manager bij Digipolis, Baudouin Urbain, Service Sales Director bij SAP BeLux, Quentin Gaillard – Head of Delivery bij SAP BeLux en Jimmy Van Geit, Head of Digital Business Services bij SAP BeLux.

SAP reikte Quality Awards uit in 3 categorieën.

‘Fast Delivery’ voor de kleinere projecten die snel en met een beperkt aantal gepresteerde dagen werden opgeleverd. De categorie ‘Innovation’ is dit jaar een open categorie waarbij het innovatieve gebruik van software of implementatie doorslaggevend zijn. De grotere projecten met een belangrijke business impact horen thuis onder de noemer ‘Business Transformation’.

De winnaars van de SAP Quality Awards 2018 voor België en Luxemburg op een rijtje:

Categorie ‘Fast Delivery Projects’

 • Goud – NMBS
  • In het kader van de minimale dienstverlening kreeg de NMBS, dankzij een op SAP Fiori gebaseerde app, onmiddellijk zicht op de intenties van hun werknemers om te werken op stakingsdagen. Gebruiksvriendelijkheid van het platform en toegankelijkheid via alle schermen waren mee bepalend voor het toekennen van de Award.
 • Zilver – Van Marck
  • Het grootste distributiebedrijf voor sanitaire producten in België & Luxemburg zet zijn eerste stappen in de overgang naar SAP Commerce Cloud door SAP Product Content Management (PCM) te implementeren. Dankzij deze implementatie wordt het registratieproces van product data gestroomlijnd.
 • Brons – Agristo
  • De wereldspeler van diepgevroren aardappelproducten heeft de werking van zijn salesteam geoptimaliseerd door gebruik te maken van SAP Sales Cloud. Het team kan voortaan alle klanten, contacten, bezoeken en activiteiten op een eenvoudige manier beheren.

Categorie ‘Innovation Projects’

 • Goud – Royal Sporting Club Anderlecht
  • Naast de overwinningen op het veld blijft Royal Sporting Club Anderlecht scoren met SAP Event Ticketing. Verhoogde inkomsten, een kostendaling en een optimale klantenervaring in combinatie met een ROI van 3 maanden en een duidelijk omschreven business case maakten RSCA tot de Gold winnaar.
 • Zilver –  Proximus
  • Door SAP Leonardo IoT Services en Cloud Platform te gebruiken, heeft Proximus het stockbeheer van zijn kabelhaspels geoptimaliseerd en zijn operationele efficiëntie verbeterd. De samenwerking tussen experts met diverse achtergronden – technisch, business en IoT – maken van dit project een succesverhaal.
 • Brons – De Watergroep
  • Vlaanderens grootste waterbedrijf verzamelt en analyseert data rond het verbruik van water. Dankzij SAP BusinessObjects kunnen lekken gedetecteerd en voorkomen worden. Op deze manier kan De Watergroep één van haar strategische doelen verwezenlijken: de hoeveelheid ‘niet-betaald’ water verminderen.

Categorie ‘Business Transformation Projects’

 • Goud – Agfa
  • Om hun wereldwijde HR-processen te stroomlijnen, heeft Agfa – ’s werelds grootste analoge en digitale beeldvormingsbedrijf – SAP SuccessFactors geïmplenteerd. Hierdoor beschikken werknemers voortaan over geschikte, digitale tools en kan Agfa talenten uit de nieuwe generatie digitaal onderlegde werknemers aantrekken.
 • Zilver – Barry Callebaut
  • ‘s Werelds toonaangevende producent van chocolade en cacao implementeert SAP Access Control waardoor ze een transparanter en beter gecontroleerd inzicht in gegevens krijgen en tegelijkertijd duurzame bedrijfsgroei kunnen ondersteunen.
 • Brons – Etex
  • HR neemt het voortouw bij deze internationale specialist in bouwmaterialen die van een decentrale naar een centraal geleide organisatie transformeert. Dankzij SAP SuccessFactors kan Etex nu, voor de 1e keer in hun geschiedenis, het volledige bedrijfsorganigram visualiseren, van CEO tot fabrieksarbeiders, en dit voor alle 113 fabrieken in 42 landen.

Technologie bewijst haar waarde in de praktijk vaak pas als organisaties het slim en innovatief toepassen. De beloonde projecten geven duidelijk aan hoe nieuwe technologie de business van bedrijven kan vereenvoudigen en stimuleren in een alsmaar competitievere markt” zegt Alain Georgy, Managing Director bij SAP Belux. “Met deze jaarlijkse awards willen we onze klanten belonen voor hun inspanningen en hopen daarnaast dat ze anderen kunnen inspireren.”