Adidas gebruikt Machine Learning om op maat gemaakte sneakers te maken in slechts 24 uur

Adidas nodigt alle sportliefhebbers uit om lid te worden van het productontwerpteam en gebruikt machine learning om de klantervaring te transformeren door snelheid en handigheid te introduceren.

“We hebben geen afzonderlijke digitale strategie ontwikkeld”, zegt Michael Vöegele, CIO van Adidas. “Digitale technologie is de sleutel tot het bereiken van ons doel om het beste sportmerk ter wereld te zijn. Om het leven van mensen te veranderen, moet je directe relaties aangaan met je consumenten. ”

Een moderne logistieke keten dankzij machinaal leren

Eerder dit jaar, tijdens de jaarlijkse SAPPHIRE NOW + ASUG-conferentie, presenteerde Michael Vöegele de visie van zijn bedrijf om – in samenwerking met klanten – een nieuwe supply chain te creëren. Hij beschreef een opmerkelijk open relatie van co-innovatie gekenmerkt door gesprek en samenwerking. Zijn presentatie concentreerde zich op Adidas gloednieuwe “snelle fabriek” van prototypes in Atlanta, waar Machine Learning gebruikt wordt om op maat gemaakte schoenen aan te bieden. Voordien duurde het 18 maanden voordat Adidas nieuwe trends op zijn schoenen kon reproduceren. Dit is nu niet langer het geval meer. Consumenten creëren hun eigen look in de prototypefabriek én ontvangen hun product binnen enkele dagen.

“We willen dat al deze creatievelingen zich aansluiten bij ons merk, “zegt Michael Vöegele,”het is niet alleen een klantbetrokkenheidsmodel waarbij de klant wacht op onze producten, maar het draait erom consumenten te verbinden met onze productiemogelijkheden om te profiteren van hun creativiteit en vrijwel onmiddellijk een product voor hen te maken. We gebruiken de SAP Customer Activity Repository ook voor totale transparantie … zodat we kunnen voldoen aan de verwachtingen van klanten en deze ervaring kunnen uitvoeren. Het helpt ons ook de productiviteit in de hele supply chain te verhogen.

Digitaal is een teamsport

Paradoxaal genoeg is machine learning bij Adidas onderdeel van een verandering in bedrijfscultuur, die nu meer op individuen is gericht. Volgens Michael Vöegele worden medewerkers gedreven door dezelfde energie die voortkomt uit hun collega’s en Adidas-producten.

Onze medewerkers zijn gemotiveerd door onze missie “, zegt hij. “Het gaat allemaal om het bereiken van een doel en om deel te nemen aan dit avontuur, maar ook om klantervaringen en duurzaamheidsinspanningen verder te brengen.

Hoewel het oplossen van klantproblemen een van de belangrijkste zakelijke zorgen is, drong Michael Vöegele er bij de deelnemers op aan om mensen niet opzij te zetten. We moeten ons richten op mensen, mensen en zelfs mensen, wetende waar dit pad ons naar toe leidt, en niet bang zijn om te investeren in de opleiding van bestaande werknemers en de talenten die we op de werkplek aantrekken. Organisatie

Gegevens bieden een complete klantervaring

Adidas heeft een lange geschiedenis van samenwerking met SAP op het gebied van innovatie, en Adaire Fox-Martin, lid van het SAP SE Executive Committee for Global Customer Operations, besprak in zijn openingstoespraak de gemeenschappelijke reis van SAP en Adidas naar een Intelligent Enterprise.

Totale klantervaring, de mogelijkheid om de productiviteit te verhogen om het kostenmodel van een organisatie drastisch te veranderen, en het belang van het veranderen van de manier waarop we werken en samenwerken met onze mensen … al deze innovatie zal worden gevoed door de gegevens, die nauwkeurige informatie zullen verschaffen waarop alle uitvoering zal worden gebaseerd. In een datagedreven wereld is snelheid van belang

Artikel voor het eerst gepubliceerd op 13 juni 2018 op news.sap.com