Er was eens … SAP Data Hub

Toen mijn zoontje me een tijdje geleden vroeg wat ik voor werk doe, antwoordde ik dat ik verhalen vertel. Mijn collega’s vonden het een interessante piste en daagden me uit: “Zeg eens, hoe zou je SAP Data Hub uitleggen aan een 6-jarige?” Ik zei dat ik erover moest nadenken en verwees naar een bestaande blog van een collega: “SAP brings a father and son closer together”. Ik wist dat dat niet volstond als afleidingsmanoeuvre en besloot mijn collega voor te zijn. Dit is mijn poging, ook al ben ik geen echte SAP Data Hub expert.

Benjamin, heb je er al op gelet dat helden in avonturenverhalen altijd op een bepaalde plek vertrekken en dan een heel eind op weg moeten gaan om ergens anders te komen? Tijdens hun reis moeten ze speciale voorwerpen vinden, zoals een zwaard of een magische steen. Dan moeten ze leren hoe ze die kunnen omtoveren tot een legendarisch wapen om de vijand mee te verslaan.

Wel, het verhaal van SAP Data Hub is vergelijkbaar met zo’n avonturenroman. Helden moeten het legendarische wapen bedrijfsinzichten creëren om ‘Concurrentie’, de grote boosdoener, te verslaan. De helden beginnen hun avontuur in de Verloren moerassen van Hadoop, een gevaarlijke plek vol gegevens uit onbekende bronnen. Maar gelukkig heeft SAP Data Hub de Magie van Metadata en het Licht van de Stamboom om de helden naar het eerste voorwerp van hun zoektocht te leiden: de mythische Twitterdata-vogel.

SAP Data Hub voert onze helden in de eindeloze stromen van het Internet of Things, alsof ze een magisch portaal zouden binnenstappen. Deze torrents zijn gegevensrivieren die zo snel stromen dat de helden het volgende object van hun zoektocht niet kunnen zien: de mythische slang ‘Sensorgegevens’. Maar gelukkig gebruikt SAP Data Hub de magie van Machine Learning om een speciaal net te creëren dat de slang vangt en uit de datarivier haalt.

SAP Data Hub brengt onze helden vervolgens naar de Monniken van het Master Data Management. Zij geven hen de attributen en sleutelwaarden die ze nodig hebben om Twitterdata te combineren met Sensordata en zo bedrijfsinzichten te creëren. Zodra ze de formule hebben gevonden, brengt SAP Data Hub ze naar de Gezegende velden van SAP HANA, waar onze helden een beroep doen op de Heilige Diensten van ruimtelijke, grafische, tekstuele en voorspellende analyse.

Maar de grote slechterik ‘Concurrentie’ ontdekt het plan van de helden en teleporteert zichzelf naar SAP HANA om hen te stoppen. Te laat! De Heilige Diensten gebruiken de kracht van In-Memory om snel bedrijfsinzichten te creëren. Die vallen ‘Concurrentie’ bliksemsnel aan en reduceren hem tot stof. Vanaf dat moment leven onze helden nog lang en gelukkig.

Dus, Benjamin, SAP Data Hub is de drijvende kracht die helden helpt om op koers te blijven in hun zoektocht naar zakelijke inzichten waarmee ze hun concurrenten kunnen verslaan.

Tot zover mijn verhaal. Niet slecht, toch? Hoe zou jij SAP Data Hub uitleggen aan een 6-jarige?

Meer weten over SAP Data Hub? Bekijk de technische presentatievideo op de pagina van de SAP HANA Academy of in de handleidingen voor ontwikkelaars.

Voor het eerst gepubliceerd in juni 2018 door SAP France.