SAP vult 1.000 jobs in voor eind 2021

De Belgische arbeidsmarkt vertoont momenteel meer dan 5.000 vacatures voor mensen met een SAP-opleiding. Door de groeiende impact van technologie zal dat cijfer de komende jaren nog flink stijgen. Om dit arbeidstekort aan te pakken, lanceert SAP de campagne “1.000 SAP-jobs” waarbij SAP zich, samen met partners, inzet om tegen het einde van 2021 duizend SAP-jobs in te vullen.

Technologie en de toepassingen ervan stijgen exponentieel. Om hun onderneming te optimaliseren, beseffen steeds meer bedrijfsleiders dat ze dynamische data nodig hebben. Veel bedrijven stellen 2025 als deadline voor een nieuw platform, een nieuw datamodel. Voor de implementatie van deze nieuwe systemen is echter een zekere expertise vereist. Dat betekent dus dat geschikte IT-profielen, zoals o.m. SAP-consultants, steeds meer gegeerd zijn.

We stellen vast dat er vandaag in België meer dan 5.000 vacatures zijn voor mensen met een SAP-opleiding” zegt Alain Georgy, Managing Director SAP België en Luxemburg. “Om de competitiviteit van de Belgische industrie veilig te stellen en te optimaliseren, is het dus de hoogste tijd dat we een versnelling hoger schakelen.”

Samen met organisaties VDAB, Forem en Actiris, met partners Accenture, Capgemini, delaware, Deloitte, Flexso en SOA People en diverse universiteiten en hoge scholen wil SAP meer mensen motiveren en opleiden tot SAP expert.

Mensen die op zoek zijn naar een job, mensen die een nieuwe uitdaging zoeken, willen we oproepen om een SAP-opleiding te volgen. Bedrijven zijn op zoek naar mensen met dat soort profielen en de vraag zal alleen maar toenemen. 98% van de mensen die de opleiding volgt, heeft binnen de maand na het verkrijgen van het SAP-certificaat een contract op zak” gaat Alain Georgy verder.

Op de website www.1000SAPjobs.be kan iedereen alle info terug vinden. “Veel te weinig mensen zijn op de hoogte van het grote tekort aan SAP-profielen. Het unieke van deze campagne is dat we de motivatie van mensen ook meteen kunnen ondersteunen met een lijst van SAP-vacatures. Voor ze nog maar starten met hun opleiding kunnen geïnteresseerden al zien bij welke bedrijven ze aan de slag kunnen” verklaart Alain Georgy.

Om een SAP-opleiding te volgen, volstaat het een diploma hoger onderwijs, kort of lang type, te hebben. Na een opleiding, die gemiddeld 4 maanden duurt, beschikken de gecertifieerden over een ervaring die door de bedrijfswereld gelijk gesteld wordt met een werkervaring van 1 jaar. Eens ze hun SAP cerficaat op zak hebben, heeft 98% binnen de maand een vast contract.

Iedereen die een SAP-opleiding volgt, kunnen we tewerkstelling garanderen. We bieden hen job zekerheid, de mogelijkheid om te werken voor Belgische topbedrijven én een interessante verloning” besluit Alain Georgy.