Karolien Engelen benoemd als nieuwe Marketing Director

Karolien Engelen is in haar nieuwe rol verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de marketingstrategie voor SAP in België en Luxemburg.

Karolien heeft de voorbije 11 jaren een stevige marketingervaring opgebouwd bij SAP. Deze expertise vormt een solide basis om de innovatieagenda van SAP verder in de kijker te zetten en ervoor te zorgen dat het SAP-productportfolio zijn weg vindt binnen de verschillende doelmarkten.

Met haar ervaring bij SAP beschikt Karolien over een solide basis om SAP’s ambities te vertalen in marketingdoelstellingen. Haar kritische instelling, in combinatie met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en haar resultaatgerichte aanpak zullen ervoor zorgen dat de juiste verbindingen gelegd worden tussen onze klanten & partners, onze oplossingen, techniek en data” zegt Alain Georgy, Managing Director SAP België & Luxemburg.

Karolien staat nu aan het hoofd van een 2-koppig marketingteam dat de nodige aandacht creëert voor sales, service, het merk SAP en zijn software-oplossingen.

Marketing is uiterst boeiend. Vandaag de dag is een ‘digital first’ benadering een must om een succesvolle marketingstrategie te ontwikkelen. Dit vraagt niet alleen een plan van aanpak vanuit marketing, maar een essentiële verandering in de manier van denken doorheen het hele bedrijf. Ik kijk er dan ook naar uit om met het team verder te werken aan onze geïntegreerde, digitale marketing aanpak. We kunnen niet meer denken in afzonderlijke campagnes, we moeten voortdurend het effect meten, evalueren, testen en bijsturen” vertelt Karolien Engelen. “In een wereld die steeds digitaler wordt, is dat een heel interessante uitdaging voor een marketeer!”