Integratie en beheer van SAP Payroll door NGA HR voor 85.000 medewerkers van de Belgische Defensie en de Geïntegreerde Politie

Dit payroll-moderniseringsproject is een van de meest ambitieuze HR-investeringen in de openbare sector van de voorbije tien jaar

Belgian Defence and Integrated Police Case Study

Click the button below to load the content from YouTube.

Belgian Defence and Integrated Police Case Study

De Belgische Defensie en de Geïntegreerde Politie hebben NGA Human Resources aangewezen als hun langetermijnpartner voor de loonadministratie. Met dit project, een van de grootste in België, worden de bestaande loonadministraties van de twee korpsen samengebracht in één enkel SAP payroll-systeem.

NGA HR zal de payroll en post-payrolldiensten ontwerpen, onderhouden en beheren voor de 85.000 medewerkers van zowel de Belgische Defensie als de Geïntegreerde Politie in België. NGA HR ging begin dit jaar van start met het implementatieprogramma om medewerkers naar het toekomstige SAP payrollsysteem te migreren.

Zodra het geïntegreerde systeem in 2021 operationeel wordt zal NGA HR instaan voor het permanente onderhoud van het platform (AMS) en het verstrekken van post-payrolldiensten voor de Belgische Defensie en de Geïntegreerde Politie. Luitenant-kolonel John Van Hende, projectlead Loonmotor bij Defensie, leidt het project voor de twee korpsen. Hij licht de keuze voor deze payroll-oplossing en -partner toe.

SAP Payroll blijkt momenteel de ideale oplossing te zijn voor onze complexe payroll-situatie. Het biedt voldoende mogelijkheden om te groeien en om indien nodig bijkomende medewerkersgroepen te integreren. Om dit te ondersteunen hebben we een partner nodig die het SAP-platform voor ons kan onderhouden en beheren. NGA HR beschikt over de voor ons vereiste ervaring met SAP payroll-oplossingen. Zij leverden al payroll-infrastructuren en diensten voor organisaties die even complex zijn als de onze. Tijdens het aanbestedingsproces gaf het Belgische team bij NGA HR blijk van een perfect inzicht in onze payroll-uitdagingen en onze ambitie om een innovatieve loonmotor te installeren die voldoende flexibel is om met de korpsen de toekomst aan te vatten,” zo besluit John Van Hende bij de Belgische Defensie.

De loonadministratie van 85.000 mensen in verschillende functies, variabele shiftpatronen en onder talrijke statuten is voor elk payroll-team een enorme opdracht. Bij de Belgische Defensie en de Geïntegreerde Politie is die complexiteit zo mogelijk nog groter. De situatie is niet vergelijkbaar met enige andere klant uit de publieke of private sector omdat de payroll-structuur zo specifiek is. Daarom moest er een uniek ‘project delivery program’ worden opgezet.

We zijn bijzonder gemotiveerd om mee te werken aan dit payroll-moderniseringsproject voor de Belgische Defensie en de Geïntegreerde Politie. Het gaat wellicht om een van de meest toekomstgerichte HR-investeringen van de Belgische overheid van dit decennium. Het afgeleverde project zal nagenoeg onmiddellijk de loonadministratiekosten drukken en de efficiëntie verhogen. De HR en payroll-teams zullen verlost worden van risicovolle en arbeidsintensieve administratieve processen. Verwacht wordt dat loonadministratie in België almaar complexer zal worden naarmate nieuwe regelgeving en meldingsplichten worden ingevoerd. Wij willen de uitdaging aangaan,” aldus Koen Viaene, sales country lead van NGA Human Resources in België.

Wij kijken ernaar uit om op dit project samen te werken met NGA Human Resources. Onze relatie met NGA HR gaat overigens al 25 jaar terug en tijdens die periode brachten we samen tal van payroll-projecten tot een goed einde. De loonadministratie voor medewerkers van de Belgische Defensie en de Geïntegreerde Politie is in veilige handen. De beste technologie van SAP wordt gecombineerd met de beste payroll-expertise en services van NGA HR,” besluit Alain Georgy, managing director bij SAP BELUX.