>

JAGA lanceert online bestelplatform

Innovatie en duurzaamheid liggen aan de basis van digitalizeringsproject met SAP Commerce Cloud

JAGA, de Belgische innovatieve speler op gebied van verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen, kiest met de lancering van een online bestelplatform resoluut voor innovatie.  Belgische installateurs kunnen voortaan – 24/24 en 7/7 – rechtstreeks de nodige materialen bestellen.  Door de uitrol van hun webshop, op basis van SAP Commerce Cloud, positioneert JAGA zich als digitale pionier in een eerder ‘klassieke’ sector.

Innovatie en creativiteit lopen als een rode draad doorheen JAGA. Ook op gebied van bedrijfsvoering wordt voortdurend bekeken op welke manier processen kunnen geoptimaliseerd worden.  De digitalizering van het bestelproces is de eerste stap in een groter project. Met de transitie naar een online verkoopskanaal zal JAGA sneller en efficiënter orders kunnen verwerken. Installateurs en distributeurs zullen bovendien nog beter begeleid worden.

Met de ontwikkeling van onze eigen B2B webshop willen we Belgische installateurs een extra servicekanaal aanbieden” zegt Jan Kriekels, CEO van JAGA. “Niet alleen kunnen ze altijd op het online verkoopskanaal terecht, ook buiten de werkuren, het platform geeft ook meteen aan welke toebehoren  zoals installatie-onderdelen bij hun bestelling hoort. Op die manier kunnen ze optimaal aan de plaatsing beginnen en zijn ze zeker alles bij de hand te hebben. We streven ernaar om, binnen de 12 maanden, de helft van onze jaaromzet via het online platform te genereren en om de manuele orderverwerking met 50% terug te schroeven.”

De ingebruikname van het online verkoopskanaal levert ook een aanzienlijke tijdswinst op. De verwerkingstijd van de orders is met 60% verminderd. Hierdoor hebben medewerkers van JAGA meer tijd om zich te focussen op hun klanten. Professionele klanten zullen nog beter begeleid worden en het plaatsen van de juiste bestelling wordt gemakkelijker. Dit alles draagt ook bij tot snellere leveringstijden. De digitalisering van het bestelproces heeft bovendien een belangrijk, duurzaam effect dankzij een aanzienlijke vermindering van papierverbruik.

Voor de ontwikkeling van het online platform koos JAGA voor SAP partner Digitalum* en SAP Commerce Cloud. “Het was een boeiende uitdaging om de productcatalogus van JAGA te vertalen in een online verkoopskanaal” zegt Diederik Bots, CEO Digitalum.  “De resultaten spreken voor zich.  Naast de belangrijke tijdswinst zorgt de automatisering van het bestelproces ook voor een grote nauwkeurigheid van de data, tot 99,5%. Klanten bij JAGA hebben de keuze uit ongeveer 5 miljard mogelijke varianten binnen een uitgebreid gamma producten en opties. Het efficiënt beheren daarvan is dan ook uiterst belangrijk.”

We zijn trots op het feit dat een innovatief Belgisch bedrijf zoals JAGA voor SAP kiest als partner voor zijn digitalizeringsprojecten” zegt Stijn De Beuckelaer, Managing Director bij SAP België & Luxemburg. “Investeren in digitalizering biedt een bedrijf een solide basis voor de toekomst. Het digitale project dat JAGA heeft opgestart, illustreert hoe innovatie en technologie elkaar alleen maar versterken.

Dankzij het inzetten van technologie kunnen we een heleboel zaken efficiënter aanpakken. De optimalisatie van onze processen stopt hier nog niet. We blijven samen met onze partners innoveren. Innovate or Die!” besluit Jan Kriekels.

*De integratie tussen het SAP Commerce platform en het ERP systeem wordt uitgevoerd door SAP Partner Canguru.

Cliquez ici pour la version en français.