>

Calodar gaat voor digitale innovatie

Calodar voert een doorgedreven digitale transformatie door. De distribiteur van sanitair wil haar service aan retailers optimaliseren. Samen met SAP partner Flexso zal Calodar een nieuw ERP-platform implementeren. Dit zal hen bovendien toelaten om een beter inzicht in de bedrijfsprocessen en rentabiliteit te verkrijgen.

 Met meer dan 65 jaar ervaring is Calodar al lang een gevestigde waarde als distribiteur van sanitair. Het bedrijf verdeelt duizenden artikelen voor badkamers en toiletten bij retailers in de Benelux. Het assortiment is compleet: van baden, douches, toiletten, meubelen en kranen … tot het kleinste accessoire toe om dit alles te installeren.

 

Klaar voor de toekomst

Het familiebedrijf – waar Caroline, Commercieel Directeur en Michaël Van der Voort, Logistiek & Facility Manager, als derde generatie samen aan het roer staan – werkte nog met een verouderd IT-systeem.

Caroline en Michaël Van der Voort: “Om klaar te zijn voor de toekomst, voeren we nu bewust een digitale transformatie door. Die zal ons betere inzichten geven in de verschillende bedrijfsprocessen, de rentabiliteit van producten, klanten, enz. Op die manier kunnen we een aantal zaken efficiënter beheren en nog beter inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

Met Flexso als partner opteerde Calodar voor SAP S/4HANA, de ERP business suite van SAP. “Calodar was niet meteen gewonnen voor SAP”, zegt Erik Puttemans, Business Develop Manager bij Flexso. “Pas na onze demo en het aanhalen van de succesverhalen raakten ze overtuigd. Dankzij onze transparantie en het realistische voorstel wisten we het team van Calodar over de streep te trekken.”

 

Ook efficiënt voor kmo’s

 De implementatie van SAP S/4HANA verloopt gestaag bij Calodar. De eerste voordelen worden stilaan zichtbaar en de komende maanden wordt het uitrollen van de ERP-oplossing volledig afgerond.

De keuze van Calodar voor SAP S/4HANA bevestigt dat ook kmo’s met 50 of minder werknemers met dit ERP-platform hun bedrijfsprocessen grondig kunnen versnellen en verbeteren. We zijn trots dat ze hun vertrouwen in ons omzetten in een vruchtbare samenwerking. Doordat Calodar straks een betere kijk krijgt op de werking van de verschillende bedrijfsprocessen, creëert het dankzij S/4HANA voor zichzelf de mogelijkheden om haar omzet constant verder te laten groeien”, besluit Stijn De Beuckelaer, Managing Director bij SAP BeLux.