>

SAP reikt Best of Customer Success Awards uit 2022

Mensura, Barry Callebaut en VOO bekroond met gouden SAP Best of Customer Success Award 2022

SAP heeft de Best of Customer Success Awards 2022 uitgereikt. De winnaars zijn klanten die het voorbije jaar uitblonken in het plannen en uitvoeren van hun SAP-implementaties en daardoor meetbare voordelen hebben behaald. Negen klanten mochten een award in ontvangst nemen.

Pour la version en français, cliquez ici.

Voor de editie 2022 waren 19 projecten in de running, het hoogste aantal ooit. Bij de beoordeling door de professionele jury* werd gekeken naar de verschillende fases van de projecten: de voorbereiding, het plannen en de implementatie en de voordelen die ermee behaald werden.

Negen laureaten in drie categorieën

De genomineerden werden in drie categorieën ondergebracht. Grote projecten waarbij de werking van een bedrijf diepgaand herbekeken werd, behoren tot de categorie ‘Business Transformation’. Projecten die snel werden opgeleverd en meteen tot interessante resultaten leidden, vallen onder de noemer ‘Rapid Time To Value’. Als het aankomt op het innovatieve karakter van een project waarbij de implementatie van de software een grondige vernieuwing inluidt, werden projecten ondergebracht in de categorie ‘Digital Pioneer’.

Dit jaar sleepten deze bedrijven een SAP Best of Customer Success Award in de wacht:

Categorie ‘Business Transformation’

  • Goud – Barry Callebaut (in samenwerking met Accenture)

Met behulp van een ultramodern magazijnbeheersysteem (SAP EWM) heeft Barry Callebaut de traceerbaarheid van palletten en het zicht op de voorraadniveau’s verbeterd. Dit draagt bij tot een verhoging van de operationele efficiëntie die de groeistrategie ondersteunt.

  • Zilver – Atlas Copco (in samenwerking met Elision)

Atlas Copco ging op zoek naar een passende oplossing om hun digitale klantentraject te verbeteren, zowel voor nieuwe als bestaande klanten. SAP Commerce Cloud en SAP Marketing Cloud waren de belangrijkste oplossingen.

  • Brons – ZORGI (in samenwerking met ZORGI)

Om aan de actuele behoeften te voldoen, heeft ZORGI zijn bestaande ERP-platform, dat gebruikt wordt door 50 ziekenhuizen, gemigreerd naar SAP S/4 HANA.  Op deze manier beschikken ze bovendien over een toekomstbestendig platform dat beantwoordt aan de behoeften van ‘Het ziekenhuis van de toekomst’.

Categorie ‘Rapid Time To Value’

  • Goud – Mensura (in samenwerking met Persolis)

Mensura ontdekte al tijdens de eerste demo’s van SAP SuccessFactors de voordelen voor hen. Met behulp van Employee Central en Employee Central Payroll waren er minder facturen in verband met de betaling van sociale bijdragen en loonbelasting, minder fouten door het centrale beheer van de werknemersgegevens en een verminderde werklast voor het HR-personeel.

  • Zilver – Silva Medical (in samenwerking met Adessa)

De implementatie van SAP SuccessFactors Recruiting is de eerste stap in een breder HR-digitaliseringsproject dat gericht is op de implementatie van een HRIS-oplossing.  Het gebruik van een doeltreffend rekruteringsproces resulteert in een hogere kwaliteit van de gerekruteerde profielen en een betere afstemming tussen business en HR.

  • Brons – DOMO (in samenwerking met Expertum)

DOMO heeft een belangrijke bedrijfsdivisie van een concurrent overgenomen. Ze slaagden erin een draaiend bedrijf, dat meer dan twee keer zo groot was, te integreren zonder verstoring van hun bestaande SAP S/4 HANA-systeem.

Categorie ‘Digital Pioneer’

  • Goud – VOO (in samenwerking met SQLI)

Na een eerste positieve ervaring heeft VOO de reikwijdte van de oplossing uitgebreid met SAP Commerce & Marketing Cloud en SAP Billing & Revenue Innovation Management.

De resultaten hiervan zijn een volledig nieuwe klantervaring, een betere time-to-market en voor IT eenvoudiger onderhoud en kostenreductie.

  • Zilver – Bridgestone (in samenwerking met Flexso)

Dankzij de overstap naar SAP Analytics Cloud, wordt de rolling forecast bij Bridgestone nu in een dag of zelfs in een paar uur gedaan in plaats van meerdere dagen of weken. Dit zorgt voor een snellere en nauwkeurigere rapportage aan het topmanagement en andere stakeholders, wat resulteert in een meer op intelligentie gebaseerd bedrijf.

  • Brons – alter Domus (in samenwerking met Deloitte)

Alter Domus is in de loop der jaren snel en succesvol gegroeid, maar de bedrijfsprocessen en de IT-systemen hielden geen gelijke tred met deze groei. Dankzij de overstap naar SAP S/4 HANA Cloud, konden de bedrijfsprocessen in de hele groep gestandaardiseerd worden en zal de onboarding van nieuwe overnames vergemakkelijkt worden.

De juiste technologie – op de juiste plek – op het juiste moment, maakt van sterke bedrijven, sterk ‘groeiende’ bedrijven. Dat is wat al deze genomineerden ook dit jaar weer duidelijk maken. Het vereenvoudigen, versnellen of innoveren van bedrijfsprocessen staat steeds vaker op de agenda. De winnaars van vandaag zijn een bron van inspiratie voor elke ondernemer”, besluit Stijn De Beuckelaer, Managing Director bij SAP BeLux.