>

Coldplay: Vijf miljoen fans helpen om slimmere keuzes te maken voor onze planeet

Het is aftellen naar het eerste concert van Coldplay in België. Toen de band op zoek ging naar manieren om hun wereldtour duurzamer te maken, stelde Coldplay vast dat het reizen van het publiek een groot deel van de koolstofuitstoot van de tour uitmaakt. Samen met SAP creëerde de band de Coldplay Music Of The Spheres World Tour app om fans inzicht te geven in de ecologische impact van hun reis van en naar de show, en hen te begeleiden om meer duurzame keuzes te maken. De app geeft Coldplay meer transparantie in de milieu-impact van hun tour én zorgt een directe connectie met hun fans.

Pour lire la version en français, cliquez-ici.

Niet zomaar een nieuwe wereldtour, maar een duurzame

De opwinding om naar een concert te gaan kan de impact overschaduwen die zo’n groot evenement kan hebben op het milieu. Voor Coldplay, was het van vitaal belang om hun nieuwe wereldtournee zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Met meer dan vijf miljoen fans die reizen om hun shows te zien, ontdekte Coldplay dat het reizen van het publiek een groot deel uitmaakte van de scope 3 koolstofuitstoot van de tour. Op zoek naar een wereldwijde partner met een passie voor duurzaamheid, sloeg Coldplay de handen in elkaar met SAP om te helpen de manier te veranderen waarop hun tour een impact heeft op onze planeet.

De afgelopen jaren hebben we nagedacht over hoe we duurzaamheid centraal kunnen stellen tijdens onze tournee, en de app speelt een grote rol bij het tot leven brengen van die visie en inzet. We zijn echt trots op de samenwerking met onze partner SAP, die een impactvolle, boeiende app heeft gecreëerd die onze fans helpt om duurzamere manieren te kiezen om naar onze shows te reizen.” – Coldplay

Vergroten van de duurzaamheid en creëren van een unieke fanervaring

Coldplay werkte samen met SAP aan de ontwikkeling van de Coldplay Music Of The Spheres World Tour app om te helpen hun tour duurzamer te maken. De app bestaat uit vier secties: Reizen, Tour, Universum, en Planeet.

Reizen (Travel): Door te kiezen uit zeven verschillende manieren van transport – auto, taxi, trein, openbaar vervoer, fiets, te voet, of vlucht – kunnen fans hun impact zien. Om meer duurzame reisopties te promoten, geeft de app beloningen in de vorm van merchandise kortingscodes voor Coldplay’s online shop voor concertbezoekers die kiezen voor koolstofarme vervoersopties.

Tour: Voor het checken van data en locaties, beschikbare tickets, en de mogelijkheid om favoriete shows te delen via persoonlijke social media accounts.

Planet: Een onderdompeling in interactieve games rond duurzaamheid terwijl je meer te weten komt over Coldplay’s inspanningen en de tour partners van de band.

Universum: Dit geeft toegang tot exclusieve video’s, foto’s, live concert audio streams, en updates van de band. Fans kunnen ook hun eigen Coldplay-thema creeëren met behulp van augmented reality. Het maken van video’s, het nemen van foto’s en zelfs dansen met aliens. En… de eigen creaties kunnen meteen gedeeld worden via social media.

De technologie erachter

Hoe werkt het allemaal? Aangedreven door SAP Analytics Cloud kan het team van de band – per concert, land en continent – de milieu-impact ervan zien en checken hoe ze de uitstoot tijdens de tour zullen compenseren.

SAP Business Technology Platform zorgt ervoor dat details over de tour, locaties en ondersteunende acts in de app worden bijgehouden. Het belicht Coldplay’s duurzaamheidspartners, publiceert bandvideo’s, stuurt real-time push-notificaties naar fans voor shows en moedigt fans aan om groenere reisopties te kiezen voor het bijwonen van shows.

SAP Cloud for Sustainable Enterprises, een uitgebreid cloud aanbod op SAP Business Technology Platform, wordt gebruikt om de CO2-voetafdruk van fans te berekenen in het Reis (Travel) gedeelte van de app.

Het resultaat: fans hebben zicht op hun ecologische voetafdruk en exclusieve inzichten in Coldplay’s tour.

Bekijk hier Chris Martin’s reactie:

Music Meets Sustainability: SAP and Coldplay Launch Tour App

Click the button below to load the content from YouTube.

Music Meets Sustainability: SAP and Coldplay Launch Tour App