>

B-ON en delaware realiseren volledige SAP S/4HANA Cloud implementatie op elektrische snelheid

B-ON levert end-to-end elektrificatieoplossingen voor wagenparken en draagt daarmee bij aan een groenere, gezondere planeet. Om zijn wereldwijde groei verder te kunnen ondersteunen, moet het bedrijf zich ontwikkelen tot een digitaal bedrijf. Om beide doelen verder te ondersteunen, nam het bedrijf in januari 2022 e-truckfabrikant StreetScooter over. Er was echter een volledige SAP-implementatie nodig om de activiteiten in alle wereldwijde filialen te harmoniseren. Met de SAP & Automotive expertise van delaware werd het daaropvolgende uitdagende proces in slechts drie maanden afgerond.

Cliquez-ici pour la version en français.

Ken je die karakteristieke gele e-trucks van Deutsche Post DHL Group? Die rijden op straat dankzij StreetScooter. Toen B-ON eerder dit jaar de productie overnam, moest het echter zijn digitale voetafdruk vergroten. Om hun agressieve groeidoelstellingen te halen, moest B-ON in slechts drie maanden tijd alle activiteiten op één ERP-platform centraliseren. Het feit dat B-ON teams heeft in Azië, Zuid-Amerika, Europa en de VS maakte dit project nog ambitieuzer – maar delaware was klaar voor de uitdaging.

In april 2022 begon B-ON die reis met SAP, delaware Belux en delaware Duitsland. “Hun expertise in de auto-industrie en wereldwijde aanwezigheid gaven hen zeker een voorsprong als implementatiepartner. Ze begrepen heel snel onze kritische bedrijfsbehoeften“, zegt Michael Giske, Global CIO bij B-ON.

Eén wereldwijde SAP-template voor alle activiteiten

Na de overname van StreetScooter stond B-ON voor de unieke uitdaging om bestaande silo’s en gelokaliseerde systemen te ontwikkelen tot iets wat geschikt is voor een wereldwijd bedrijf. Na twee maanden van RFP processen en pre-planning had het team nog maar drie maanden om een wereldwijde gestandaardiseerde template te implementeren en de operaties in alle B-ON werkplekken over de hele wereld te stroomlijnen.

We moesten een volledige SAP-implementatie vanaf nul opzetten, terwijl het topmanagement en de productievestiging zich allemaal in verschillende tijdzones bevonden,” zegt Boris Zeller, partner bij delaware Duitsland. “Gelukkig hielp B-ON ons bij het vinden van de juiste mensen en gegevens. Ze boden sterke managementondersteuning en lieten ons ‘de delaware-manier’ bewandelen. Uiteindelijk konden we dat vertrouwen met succes invullen.”

B-ON en delaware implementeerden SAP S/4HANA tussen mei en augustus 2022 op basis van delaware’s FAST-Automotive template. Het is volledig cloudgebaseerd en omvat onder meer het SAP Vehicle Management System (VMS), C/4H (SAP CRM) en een SAC-verbinding. In de tweede fase van het project, die in september van start ging en nog steeds loopt, zullen B-ON en delaware zich richten op onderwerpen als leveranciersfactuurbeheer, kwaliteitsbeheer, fabrieksonderhoud, SAP marketing en SAP PDMI-diensten.

Deze eerste implementatie zal worden gebruikt als wereldwijd model voor de toekomstige fabrieken van B-ON die de Noord-Amerikaanse en Aziatische markten zullen bedienen. Olivier Spahn, Managing Director bij delaware Luxemburg, voegt hieraan toe: “Het doel is om een wereldwijde template en standaardisatie te hebben voor zowel de software als de opzet van de fabrieken. Alle productieprocessen zullen hetzelfde zijn in alle B-ON fabrieken, met behulp van dezelfde FAST-Automotive template van delaware.”

Hoge lat voor partnerschap

Als het gaat om partnerschappen, heeft delaware de lat heel hoog gelegd,” voegt Giske toe. “Ik ben waarschijnlijk een van hun trouwste supporters. Ze hielpen ons een immens complexe onderneming te structureren en maakten het aangenaam voor de hele organisatie. Het team is extreem klantgericht en resultaatgericht geweest, wat aanzienlijk heeft bijgedragen aan ons algehele succes tot nu toe. We zijn enthousiast over de volgende fase van onze samenwerking!”

Bertrand Brackman, Country Manager SAP Luxemburg, is het daarmee eens: “Deze samenwerking is het perfecte voorbeeld van hoe SAP en delaware bedrijven kunnen ondersteunen om ‘digital native’ organisaties te worden. SAP geeft B-ON een sterke basis van geïntegreerde diensten, terwijl delaware zijn expertise in verschillende industrieën inbrengt om een soepele implementatie te garanderen.”