>

Etex zet de volgende stappen in digitale transformatie

Het runnen van een bedrijf in de steeds veranderende omgeving van vandaag vereist processen die onmiddellijke inzichten verschaffen. Op elk moment kunnen analyseren, samenwerken, voorbereiden en plannen voor de toekomst is een essentiële vereiste geworden voor elke bedrijfsleider.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Etex, de wereldwijde producent van bouwmaterialen, kent een snelle groei. De onderneming,  pionier op het gebied van oplossingen voor lichtgewicht constructies, telt meer dan 13.500 werknemers in 140 vestigingen en 45 landen. Om zijn ontwikkeling verder te ondersteunen, besloot Etex te investeren in een nieuw ERP-systeem waarmee het zijn groeipad kan voortzetten, innovatie op de voet kan volgen en zijn werknemers de beste tools kan aanbieden.  Dit is een nieuwe mijlpaal in de 20-jarige samenwerking tussen Etex en SAP.

‘Het is onze ambitie om een belangrijke speler te zijn in de transformatie van de bouwsector’, legt CEO Bernard Delvaux uit. Wij investeren voortdurend om een innovatief en duurzaam bedrijf te worden én te blijven. Als onderneming kunnen wij ons onderscheiden door ons aan te passen aan de onzekerheden van vandaag en morgen. In lijn met onze pioniersgeest zetten we nieuwe stappen in onze digitale transformatie.’

De keuze voor RISE with SAP en S/4 HANA biedt Etex een modulaire en flexibele ERP die innovatie kan versnellen en nieuwe wendbare bedrijfsmodellen mogelijk maakt. Dit sluit ook perfect aan bij de strategische doelstellingen van Etex, waarbij werknemers en klanten centraal staan in de continue verbeterings- en innovatie-inspanningen.

Door voor deze oplossing te kiezen, om naar een nieuwe fase in onze digitale transformatie te gaan, zijn we ervan overtuigd dat de tevredenheid van onze werknemers en onze klanten zal verhogen. Dankzij technologie en cloudapplicaties van de volgende generatie zullen we ook onze operationele excellentie verbeteren en onze end-to-end bedrijfsprocessen optimaliseren’, bevestigt Dirk Altgassen, CIO. ‘Bij Etex worden we gedreven door passie voor uitmuntendheid om onze partners en klanten de beste kwaliteit te leveren. Dit nieuwe project is daar een perfecte illustratie van.

Tegen volgend jaar draait Etex op RISE with SAP en heeft het de beste basis om zijn digitale transformatie in de verschillende bedrijfsdomeinen verder aan te sturen.

Stijn De Beuckelaer, Managing Director SAP België & Luxemburg, besluit: ‘Het groeitraject van Etex is indrukwekkend. We zijn er bijzonder trots op dat we hun digitale partner zijn voor dit transformatieproject. De hernieuwing van ons partnerschap is een nieuwe stap in een succesvolle samenwerking.’