>

De Digitale Toekomst van Daikin

Het Mirai-project markeert de digitale transitie van Daikin binnen al haar EMEA-vestigingen. Dit grootschalige en ambitieuze project zal de richting bepalen voor het komende decennium.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Mirai betekent ‘toekomst’ in het Japans”, legt Joachim Verplancke, IT Application Manager bij Daikin Europe, uit. Het is het grootste SAP-project ooit binnen Daikin Europe en moet het bedrijf voorbereiden op een digitale transitie. Door gebruik te maken van SAP S/4HANA en SAP best practices bouwt Daikin aan een futureproof bedrijf met mogelijkheden voor AI gedreven automatisering en innovatie.

Vooruitblikken op de toekomst

Het bestaande SAP-systeem werd meer dan twintig jaar geleden opgezet en voldeed niet langer aan de huidige en toekomstige verwachtingen. Het doel van Mirai was dan ook om het fundament te bouwen voor een volledige digitale transformatie.

Om de bestaande infrastructuur te moderniseren, moesten 6500 SAP-gebruikers, 22 terabyte aan data en meer dan 35 EMEA-bedrijven gemigreerd worden naar S/4HANA. Door de bestaande SAP-infrastructuur te vernieuwen naar een eigentijdse digitale kern, werden er mogelijkheden gecreëerd voor futureproof innovaties in de komende decennia.

Optimalisatie van operationele efficiëntie

Daikin wilde een moderne backoffice opzetten om de operationele efficiëntie te optimaliseren en een vlotte gegevensuitwisseling te garanderen binnen een groeiend aantal platformen. Dit werd gerealiseerd door gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen te implementeren.

De “brownfield” migratie naar SAP S4/HANA heeft een database gecreëerd die twee keer sneller werkt en een verbetering oplevert van 25% in de reactietijden van gebruikers. Bovendien heeft het geleid tot een reductie van de databasegrootte van 22 naar 5 terabyte, en een vlotte en real-time integratie met zowel SAP- als niet-SAP-ecosystemen. Tot slot werden financiële en compliance-best practices ingevoerd, zonder daarbij de lopende bedrijfsactiviteiten te verstoren.

Dankzij de innovatieve conversiebenadering konden we de volledige infrastructuur binnen een termijn van zes maanden migreren naar S4/HANA, zonder productieonderbrekingen en behoud van onze eerdere investeringen”, vertelt Kathleen Van Loocke, IT Manager bij Daikin Europe.

De sleutel tot ambitieuze groeiplannen

Daikin wil de Europese verkoop op enkele jaren tijd verdubbelen. Om deze ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken, was een digitale transformatie onontbeerlijk. De verbeterde functionaliteiten van S4/HANA en de naadloze integratie met andere systemen hebben reeds aanzienlijke prestatieverbeteringen opgeleverd.

In de toekomst willen we via S4/HANA nog meer mogelijkheden creëren voor innovatie en geautomatiseerde processen met behulp van AI”, besluit Verplancke.

Dit project heeft de Silver Best of Customer Success Award 2023 gewonnen in de categorie Business Transformation.

SAP Best of Customer Success Awards 2023 – Daikin Europe

Click the button below to load the content from YouTube.

SAP Best of Customer Success Awards 2023 - Daikin Europe