>

De succesvolle ‘can-do’mentaliteit van Kongsberg Precision Cutting Systems

Standaardisatie en flexibiliteit in HR dankzij SAP SuccessFactors

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in snijmachines, werd in 2021 door Open Gate Capital opgericht als een onafhankelijke entiteit met hoofdzetel in België. Door deze afsplitsing moesten alle HR-data en processen uit 23 vestigingen wereldwijd overgedragen en gecentraliseerd worden binnen een geïntegreerd platform.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Standaardisatie en flexibiliteit

Kongsberg PCS had een schaalbare, toekomstgerichte oplossing nodig om hun HR-processen te digitaliseren en hun toekomstige groei te ondersteunen. Zo wilden ze wegstappen van een decentrale administratie en hun medewerkersgegevens integreren in een centraal systeem. Daarnaast wilden ze uniforme oplossingen voorzien voor hun compensatie-, benefits- & ontwikkelingsprocessen, alsook leermogelijkheden voor zowel medewerkers als productkennis voor externe partners en distributeurs aanreiken.

Kongsberg PCS koos voor SAP SuccessFactors vanwege de combinatie tussen standaardisatie en flexibele configuratiemogelijkheden. Snelheid en gebruiksvriendelijkheid vormden de belangrijkste criteria bij de implementatie.

Overname tijdens lopende implementatie

Amper vijf maanden na de oprichting, nam Kongsberg PCS Multicam over, een bedrijf gevestigd in de VS, Canada en Duitsland. Hierdoor groeide het aantal werknemers van 400 naar 530. Deze overname gebeurde tijdens deze HR-transformatie, waardoor de omvang van het project plots werd vergroot. Dankzij de correct gekozen combinatie, alsook toekomstgerichte visie, had de overname geen impact op de implementatie van het nieuwe HR-platform.

Integratie, afstemming en nauwkeurigheid

Het HR-systeem voldoet aan alle vereisten. Datamanagement verloopt feilloos, Kongsberg PCS kan actuele rapporten opvragen en accurate budgetprognoses maken. Bovendien zijn de processen zodanig gestroomlijnd dat medewerkers op een efficiënte manier geïnformeerd worden, en menselijke fouten tot een minimum worden herleid. Daarnaast laat het nieuwe platform toe om afstemming te creëren tussen de verschillende vestigingen op vlak van HR-beleid, benefits, functietitels, prestatiemanagement, en leermogelijkheden.

We hebben de vereiste trainingen zoals compliance en productcertificering binnen het platform geïntegreerd waardoor we nu voldoen aan de verwachtingen op vlak van databescherming en compliance”, verduidelijkt Stijn Van Elslande, HR Manager bij Kongsberg.

De succesvolle implementatie is te danken aan SAP SuccessFactors, in samenwerking met de juiste implementatiepartner. Flexibiliteit, innovatie, snelheid en bovenal een ‘can-do’ mentaliteit waren de sleutel tot succes”, besluit Van Elslande.

Dit project heeft de Silver Best of Customer Success Award 2023 gewonnen in de categorie Rapid Time to Value.

SAP Best of Customer Success Awards 2023 – KONGSBERG

Click the button below to load the content from YouTube.

SAP Best of Customer Success Awards 2023 - KONGSBERG