>

Van groeiambities tot innovatie

RISE with SAP en S/4HANA voor een succesvolle ERP-implementatie

Idelco Insulation, een Belgisch familiebedrijf dat isolatiemateriaal produceert voor de bouwsector,  implementeert een ERP-systeem om de productie en processen zo efficiënt mogelijk te automatiseren en te digitaliseren.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Automatisering en digitalisering

We hebben gekozen voor RISE with SAP en S/4HANA Private Cloud omdat deze flexibele en futureproof oplossing perfect beantwoordt aan onze vereisten”, zegt Yvan Troch, Information Technology Management Consultant bij Idelco Insulation .

Idelco Insulation koos voor de implementatie van SAP best practices. Hierdoor konden essentiële functionaliteiten gerealiseerd worden binnen de vooropgestelde deadline van vier maanden, binnen budget en conform de scope. In een tweede fase werd ook een geautomatiseerd AGV-palletmagazijn geïmplementeerd, ondersteund door SAP EWM warehouse management.

De succesvolle integratie van de ERP-toepassing is grotendeels te danken aan de efficiëntie van het interne team en de cruciale bijdrage van de SAP-implementatiepartner Expertum Consulting.

Schaalbare oplossingen

Door het robuust ERP-pakket zijn de dagelijkse operaties en transacties gestroomlijnd en de integratie vergemakkelijkt. Doordat het geïntegreerde systeem Excel-spreadsheets en andere tools verving, werd de operationele efficiëntie in de backoffice aanzienlijk verbeterd.

Dankzij het nieuwe ERP-systeem kende Idelco Insulation een aanzienlijke productiviteitsstijging en een reductie van kosten. Daarnaast biedt de toepassing bijkomende voordelen voor de hele organisatie gaande van de verkoop-, inkoop-, productie- en boekhoudafdeling. Het platform biedt bovendien flexibiliteit voor toekomstige optimalisaties en uitbreidingen, in lijn met de groei van de organisatie.

Toekomstige uitbreidingen

Dankzij het SAP-ontwerp kunnen we een efficiënte en snelle implementatie garanderen bij het opzetten van nieuwe productielijnen of nieuwe locaties in onze internationale omgeving”, zegt Filip Vandenweghe, CEO van Idelco Insulation.

Naar de toekomst toe, willen we onze investering verder maximaliseren met SAP door het niveau van automatisering en digitalisering te verhogen, en operationele efficiëntie te verbeteren in de backoffice, planning en inkoop”, besluit hij.

Dit project heeft de Gold Best of Customer Success Award 2023 gewonnen in de categorie Rapid Time to Value.

SAP Best of Customer Success Awards 2023 – IDELCO

Click the button below to load the content from YouTube.

SAP Best of Customer Success Awards 2023 - IDELCO