>

Groei door innovatiekracht

Amista kiest voor SAP S/4HANA Cloud Public Edition als kern van hun groeistrategie

Als erkende SAP-partner is Amista overtuigd van de vele voordelen die S/4HANA biedt. Toen het bedrijf, gedreven door een ambitieuze groeistrategie, besloot om hun ERP-systeem te optimaliseren, was de keuze voor S/4HANA Cloud Public Edition dan ook een logische stap.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Voorafgaand aan de transitie was het ERP-landschap behoorlijk gefragmenteerd. Daarom zocht Amista naar een methode om datarapportage en consolidatie te vereenvoudigen, gegevens te centraliseren, processen te stroomlijnen en een uniforme werkwijze in de hele organisatie te implementeren. SAP S/4HANA Cloud Public Edition, een modern SAAS-platform, voldoet aan deze vereisten en sluit perfect aan bij de ambitieuze groeiplannen van Amista. Dankzij dit nieuwe systeem zal het bedrijf toekomstige overnames naadloos kunnen integreren binnen de bedrijfsvoering.

Een breed scala aan voordelen

De keuze voor het nieuwe platform is gebaseerd op een aantal significante voordelen. “Allereerst zal de implementatie een aanzienlijke verlichting teweegbrengen voor de huidige en toekomstige werkdruk van de financiële afdeling. Onze werknemers zullen zich namelijk vooral concentreren op output in plaats van handmatige data-invoer” vertelt Karin Savooy, Chief Finance Officer bij Amista. “Bovendien zorgt de native cloud-infrastructuur ervoor dat het systeem platformonafhankelijk is en toegankelijk via een webbrowser, wat leidt tot efficiëntere implementatie-, upgrade- en groeiprocessen.”

De multi-company setup maakt het ook mogelijk om masterdata in real-time te consolideren, te rapporteren en te analyseren. Veiligheid is een ander cruciaal element, om de integriteit en veiligheid van data en systemen te waarborgen. Bijkomend investeert SAP voortdurend in het product, waardoor het futureproof is en up-to-date blijft met de laatste technologische ontwikkelingen. Tot slot heeft Amista ook rekening gehouden met kennisverwerving. Doordat medewerkers het product dagelijks gebruiken, kunnen ze expertise opbouwen en klanten beter adviseren bij hun digitale transformatie.

Operationele efficiëntie en groei

Amista ambieert een snelle groei, ondersteund door solide operaties en procedures, en erkent daarbij het belang van professionaliteit en efficiëntie. De implementatie van S/4HANA, met behulp van SAP’s native cloud-oplossing, biedt een solide IT-infrastructuur. Hierdoor kan Amista haar bedrijfsactiviteiten moeiteloos uitbreiden, meer gebruikers toevoegen en functionaliteiten verbeteren, zonder belemmerd te worden door infrastructuurbeperkingen.

Innovatiekracht

SAP voert twee keer per jaar upgrades uit en integreert daarbij automatisch nieuwe functionaliteiten, zonder enige downtime. Met als gevolg dat het moderne, state-of-the-art ERP-systeem steeds voldoet aan de hoogste verwachtingen. Gezien het tempo van AI-ontwikkelingen is het essentieel voor Amista om altijd toegang te hebben tot de nieuwste functies en de meest innovatieve technologieën.

Positieve impact

Alle vestigingen zullen binnen S/4HANA geïntegreerd worden, wat gestroomlijnde bedrijfsprocessen, eliminatie van silo’s en verhoogde efficiëntie zal opleveren. Bovendien zullen repetitieve taken en workflows geautomatiseerd worden, zodat werknemers zich kunnen focussen op waardecreatie. De centralisatie van data heeft ook een positief effect op customerservice, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid en retentie. Ondanks de initiële investering, zal de transitie op lange termijn besparingen opleveren door kleinere foutenmarges en efficiënter gebruik van middelen.

Hoewel de meeste medewerkers slechts kleine verschillen zullen opmerken op vlak van tijdsregistratie en planning, zal de financiële afdeling aanzienlijke voordelen ervaren.  Voor hen betekent de migratie van negen afzonderlijke systemen naar een geïntegreerd platform een enorme verbetering. Door de kortere rapportagecyclus kunnen ze ook meer tijd besteden aan diepgaande analyses.

De implementatie van S/4HANA Cloud Public Edition heeft geleid tot verbeterde operationele efficiëntie en kostenbesparing. Dit heeft niet alleen geholpen bij het realiseren van hun groeiambities, maar ook tot een versterking van Amista’s concurrentiepositie.