Студенти с възможност да изучават съвременни софтуерни технологии

Софтуерни специалисти от SAP Labs България водят курсове във водещи български университети

СофияСътрудничеството между SAP Labs България, едно от ключовите подразделения на софтуерния гигант SAP SE, и водещи български университети ще се разрасне от началото на предстоящия семестър. От тази есен студентите от Софийски университет “Св. Климент Охридски” ще имат възможност да запишат новите курсове по Front-End Web Development и съвременни Java технологии (Java 7), които се водят от доброволци – служители на компанията. Програмата на курсовете включва изучаването на HTML5, jQuery, AngularJS, Core Java, мрежово програмиране, автоматично тестване и design patterns. В Стопанския факултет на университета вече две години се води и курс за Управление на софтуерни проекти и фирми.

В Технически университет – София за трета поредна година ще се проведат курсове по Java EE, Cloud and In-memory, Technical Writing и Managing Software Projects. Лекциите се водят от софтуерни специалисти на SAP Labs България, които напълно доброволно участват в съвместните проекти на компанията и университетите. SAP доброволците разработват сами цялата студентска програма в унисон с бизнес реалността и средата, в която работят. “Подкрепяме с различни инициативи развитието на ИТ потенциала в България. Образованието се нуждае от съдействието на бизнеса и за да бъдем от помощ, всички ние, като представители на ИТ бизнеса, е добре да си сътрудничим с висшите учебни заведения.”, коментира образователните инициативи на SAP Labs България изпълнителният директор на компанията Радослав Николов.

Като част от редовната програма на студентите от Технически Университет – София и Русенски университет “Ангел Кънчев” се провеждат и курсове по SAP ERP. Основната им цел е студентите да се запознаят със софтуерни продукти за управление на бизнес процеси и да бъдат по-близо както до бизнеса, така и до средата, в която той функционира в България и света. Сътрудничеството на SAP Labs България с университетите се разраства и от тази година съвместно с Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” се подготвя пилотен курс по Cloud Computing, а в Нов български университет специалисти от компанията провеждат регулярни лекции на различни теми, свързани с практическото разработване на софтуер.

За SAP
Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство – SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, вървейки една крачка пред конкуренцията. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 253,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно. За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria.

За повече информация:

Телефон: +359 2 9157 380        Телефон: +359 2 9157 100
Е-поща: lili.petkova@sap.com        Е-поща:aleksandar.nestorov@sap.com